Drugi športi

Kazenski pribitek Petra Kauzerja na SP stal zlata, Hrastničan v finalu osvojil bron

Pau, 29. 09. 2017 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah je slovenski kajakaš Peter Kauzer osvojil bronasto odličje. Hrastničan je postavil najhitrejši čas v polfinalu, v finalu pa je šel na progo kot zadnji in je bil prav tako najhitrejši. Sodniki so mu dodali dve sekundi pribitka, iz prvega je zdrsnil na tretje mesto in osvojil bron.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dva od štirih slovenskih reprezentantov sta si zagotovila nastop v finalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah. To je uspelo Petru Kauzerju in Martinu Srabotniku, Kauzer je na umetni progi v Pauu postavil najhitrejši čas polfinala in se brez težav prebil med najboljšo deseterico, Srabotnik je bil osmi.

Kauzer je v polfinalu s progo opravil brezhibno, preveslal brez dotikov in imel na koncu daleč najhitrejši čas, saj je drugouvrščeni Francoz Brois Neveu za njim zaostal skoraj štiri sekunde. Poleg tega se je Kauzer kot edini spustil pod mejo 90 sekund. Pogumno je odveslal tudi debitant na članskih svetovnih prvenstvih Srabotnik in prav tako končal brez dotika ter se veselil uvrstitve v finale, za Kauzerjem je zaostal 5,80 sekunde.

V finalu je bil Kauzer najhitrejši in je že slavil zmago, nato pa so mu sodniki dosodili dve sekundi pribitka in Hrastničan je zasedel tretje mesto. Kauzer je sicer takoj odmahnil z roko, da ni bilo napake. Nekaj časa je še trajalo, preden so organizatorji objavili uradne izide. Slovenske pritožbe ni bilo, Kauzer je na koncu zasedel tretje mesto. Zmagal je Čeh Ondrej Tunka, drugi je bil njegov rojak Vit Prindis, najboljši slovenski kajakaš je zaostal 29 stotink sekunde.

"Ne vem, malo mi je žal. Ko prideš v cilj, se veseliš naslova, potem pa dobiš naknaden dotik. Sam niti ne vem, povedali so mi in če je dotik, je pač dotik. Čestitam Ondreju in Vitu, da sta bila hitrejša in boljša, da sta pokazala svoje znanje, sploh Vito je imel letos odlično sezono. V taki izenačeni konkurenci, če narediš en dotik, to preprosto ni dovolj," je po bronu najprej dejal Kauzer.

Bil je vidno razočaran, a se je kmalu sprijaznil s tem, da mu je zmaga spet za malenkost spolzela po vodi in med vratci. "Veseli me, da sem danes naredil dve dobri vožnji, v finalu sem še napadel, naredil, kot sem si zamislil in na koncu je bilo to dovolj za tretje mesto. Kolajna je kolajna, pri 34 letih je to spet kolajna na SP, to ni mačji kašelj, ni preprosto, tako da sem vesel medalje, voženj, ki sem ju pokazal, je pa seveda malo grenkega priokusa. A če je bil dotik, je pač bil, sem danes tretji namesto prvi, ampak življenje teče dalje, lahko pa bi bil četrti. Z dotikom sem zmogel priti do stopničk," je zatem povedal srebrni olimpijec iz Ria de Janeira 2016, ki kar ne neha zbirati odličij z največjih tekmovanj.

Pred to tekmo je zmagal na svetovnem pokalu v Seu d'Urgelu, leta 2015 je na tej progi v Pauu zmagal v svetovnem pokalu. Tokrat se lahko veseli brona s SP. "Ko razmišljam, je edino na enih vratih možno, kjer sem bil blizu, a ne vem kako in kaj, moram še pogledati video. Zaenkrat je to to, sezono sem slabo začel, pa jo zdaj dobro zaključil, tri tekme, dve tretji mesti in ena zmaga, za mojo starost je to kar v redu," je zatem še dejal Kauzer.

Kauzer je v bogati karieri sicer že dvakrat osvojil naslov svetovnega prvaka, prvič leta 2009 in nato še dve leti kasneje (2011). Srabotnik je zasedel deveto mesto, saj je ena vrata zgrešil in naredil še dva dotika, s pribitkom 54 sekund pa ni imel možnosti za preboj med najboljše.

Brez popoldanskega finala sta ostala dva slovenska predstavnika. Žan Jakše je med kajakaši zasedel 21. mesto (+7,46), Nina Bizjak pa med kanuistkami 29. mesto, za najhitrejšo Avstralko Jessico Fox je zaostala 86 sekund, saj je ena od vrat izpustila, poleg tega pa udarila tudi šest količkov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, K-1, moški:
1. Ondrej Tunka (Češ) 91,84
2. Vit Prindiš (Češ) +0,02
3. Peter Kauzer (Slo) 0,29 ...
9. Martin Srabotnik (Slo) 53,92
21. Žan Jakše (Slo)

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mlutherking
29. 09. 2017 22.34
+2
A je kak posnetek, če je res dotik.A to je kar na oko.
ata_jez
29. 09. 2017 21.57
+3
Škoda za pribitek! Čestitke za medaljo!