Drugi športi

Juršič: 'Tepejo' nas dolgovi iz preteklosti!

Velenje, 27. 07. 2012 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so začeli priprave na novo tekmovalno leto, vodstvo kluba pa je že pred nekaj časa zavihalo rokave, saj je treba v najkrajšem možnem času sanirati slabo finančno stanje.

Rokometaši velenjskega Gorenja so krenili v novo tekmovalno sezono, trener Branko Tamše je varovancem že predstavil načrt priprav, znani so tekmeci na prijateljskih obračunih pred začetkom sezone. Znano pa je tudi dejstvo, da se v Rdeči dvorani že nekaj časa ukvarjajo s finančnimi težavami, ki so v slovenskem športnem prostoru redke zaobšle.

Dolgovi do igralcev ostajajo, vodstvo kluba pa bo skušalo v letošnjem tekmovalnem letu, ko je moštvo vendarle nekoliko cenejše od tistega iz lanske sezone, poravnati vsaj del zapadlih obveznosti do igralcev. "Težave rešujemo, tepe pa nas predvsem dolg iz preteklosti, 5–6 let nazaj," je za 24ur.com povedal direktor velenjskega kluba Tomaž Juršič in nadaljeval: "Vsi se zavedamo, da je situacija težka, da ima velika večina podjetij v času gospodarske krize likvidnostne težave, na nas pa je, da vse sile usmerimo v iskanje velikodušnih pokroviteljev in poravnamo dolg do posameznikov."

Marko Bezjak
Marko Bezjak FOTO: Damjan Žibert

Brez Manojlovića veliko cenejši
Klubski proračun naj bi ostal enak kot v preteklosti, čeprav o njem v klubu sila neradi govorijo, saj sponzorske pogodbe s posameznimi podjetji še niso sklenjene. Kljub vsemu je jasno, da je z odhodom srbskega reprezentanta Nikole Manojlovića zasedba veliko cenejša kot lani. "Definitivno bomo malce lažje zadihali, ampak proračun zaradi tega ne bo nižji, ampak bomo skušali zadržati enakega in poravnati kar največ obveznosti. Delamo več, kot se je delalo v preteklosti, tudi po deset in več ur in skupaj z vsemi klubskimi službami iščemo primerne rešitve," je zaključil direktor. Kar zadeva prihode in odhode, naj bi bila situacija v klubu končana, novih okrepitev pa zaradi aktualnega finančnega stanja ne gre pričakovati.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DrHouse11
27. 07. 2012 14.02
To je realnost, ki se ji je velikokrat zatiskalo oči v preteklosti. Tudi RK Krško bi naj bil pred totalnim kolapsom. Samo vprašanje časa je, kdaj bodo izstopili iz lige.