Drugi športi

Joshua: Zmaga proti Kličku bi me ponesla med legende

London, 14. 12. 2016 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nekaj dnevi so boksarski navdušenci prejeli najlepše božično darilo, napoved, da jih v aprilu čaka prava poslastica. V ringu se bosta namreč pomerila IBF prvak v težki kategoriji Anthony Joshua in nekdanji lastnik tega naziva, Vladimir Kličko.

Ukrajinec, ki bo v marcu dopolnil 41 let, slovi po nizu neporaženosti, ki mu ga je uspelo doseči v enajstih letih pred dvobojem s Tysonom Furyem.
Ukrajinec, ki bo v marcu dopolnil 41 let, slovi po nizu neporaženosti, ki mu ga je uspelo doseči v enajstih letih pred dvobojem s Tysonom Furyem. FOTO: AP
Dvoboj v londonski Wembley Areni naj bi spremljala ogromna množica gledalcev, s čimer bi organizatorji izenačili rekord iz leta 1939, ko je obračun med Jockom McAvoyem in Lenom Harveyjem na White City Stadiumu spremljalo 90.000 ljudi. Tako Vladimir Kličko kot tudi Anthony Joshua sta na sredini novinarski konferenci vztrajala, da dvoboj ne potrebuje nikakršnih škandalov, saj se bo zaradi odmevnosti prodal sam od sebe, prav zato novinarjem nista postregla z nikakršnimi zmerljivkami ali udarci.

"Neverjetno je, da dva boksarja pred dvobojem ne mečeta miz in udarjata drug po drugem. To bo vsekakor drugačen boj, zelo poseben dogodek, v zelo posebni areni z zelo posebnim nasprotnikom," je priznal Kličko, ki si je po porazu z Tysonom Furyjem lanskega novembra vzel nekaj časa za počitek: "Vzel sem si leto in pol počitka in mislim, da je tako tudi prav. Moja motivacija seže vse do neba. Moram se zbuditi, vsaj pred velikim dogodkom. To bo prav zagotovo zelo pomemben dvoboj, ki bo za večno označeval tako mene kot Anthonyja. Mislim, da je težko trditi kdo bo zmagovalec, saj sva si na papirju nadvse podobna. Oba sva osvojila olimpijske igre, enaka sva po velikosti, moči. Ne vemo, kako se bo odvil dvoboj."

Ob tem je svoj lonček dodal tudi Joshua, za katerega bo dvoboj imel prav posebno noto, saj si želi v stadionu Wembley izboriti nesmrtnost in se vpisati med legende: "Z zmago nad pravimi nasprotniki bi si priboril mesto v zgodovini. To je začetek moje legendarne poti. To je dvoboj, ki me lahko čez noč iz šampiona spremeni v legendo. Vladimir je tisti, ki ga moram premagati, da pričnem graditi svoj sloves."

Anthony Joshua in Vladimir Kličko
Anthony Joshua in Vladimir Kličko FOTO: AP

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nika Samsa 1
15. 12. 2016 12.01
+2
....to pa bo za gledat😊👊💪💪