Drugi športi

Joshua: S Furyjem in Hayjem lahko opravim v isti noči

London, 12. 04. 2016 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novopečeni svetovni prvak v težki kategoriji po verziji IBF Anthony Joshua ne bo spal na lovorikah, ampak že pogleduje proti naslednjemu obračunu. 26-letnik je prepričan, da lahko premaga kogarkoli, tudi trenutnega svetovnega prvaka po verzijah WBA, WBO in IBO Tysona Furyja.

Anthony Joshua je po zmagi nad Charlesom Martinom visoko v zrak dvignil šampionski pas.
Anthony Joshua je po zmagi nad Charlesom Martinom visoko v zrak dvignil šampionski pas. FOTO: AP

Potem, ko je Anthony Joshua v londonski O2 Areni prvič v karieri postal svetovni boksarski prvak, so se hitro razširile govorice o njegovem naslednjem morebitnem nasprotniku. Joshua je dveh rundah odpravil Charlesa Martina in sredi Londona visoko v zrak dvignil šampionski pas po verziji IBF. To je bila že 16. zmaga v njegovi kratki profesionalni karieri in prav vse je dosegel z nokavtom. Toda 26-letnik se ne želi ustaviti pri zgolj enem pasu, v težki kategoriji si želi osvojiti vse, kar se osvojiti da in pri tem se ne bo oziral na to, kdo mu bo stal na poti. Kot morebitne nasprotnike se omenja predvsem Davida Hayea, ki je bil prisoten ob ringu, ko je Joshua slavil proti Martinu in kar sam dejal, da je pripravljen, da s v ringu sreča z Joshuo in da sam ni tako lahek nasprotnik, kot je to bil Martin. Omenja pa se tudi obračun s trenutnim kraljem težke kategorije Tysonom Furyjem, katerega pa najprej čaka obračun s Kličkom.

"Možno je, da bo moj naslednji nasprotnik Haye. Ne vidim nobenega problema v tem. Kot borec sem se pripravljen boriti z vsemi. Lahko se v isti noči pomerim tako s Hayjem kot Furyjem, brez problema opravim z obema. Ampak moja ekipa bo določila, kaj je najbolje za mene in mojo kariero. Čeprav trenutno o Furyju ne bi rad govoril preveč, ker bi rad užival. On se naj osredotoči na svoj obračun z Vladimirjem Kličkom. Ko bo opravil z njim, se bova pa midva začela pogovarjati. Še ogromno je velikih imen v svetu boksa, s katerimi želim stopiti v ring. Pas ni v mojih rokah zaradi sreče, ampak zaradi veliko vloženega truda," je zaključil Joshua v pogovoru za skysports.com.

Tako bo naslednji obračun mladega Joshue najverjetneje proti Davidu Hayeu. Dvoboj Britancev naj bi celo gostil sloviti stadion Wembley. Kot možen datum pa se omenja prav 9. julij, na isti dan, ko se bosta v Manchestru ponovno v ringu srečala Fury in Kličko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

haaaahahahaha
12. 04. 2016 19.53
+6
Anthony Joshua vs Deontay Wilder , to je edin kar me zanima , kašen kličko pa fury
Kun_Aguero
12. 04. 2016 20.11
-1
Kun_Aguero
12. 04. 2016 20.12
+0
ter povetkin-wilder tu se bo pokazalo kakšneg testa je deontay
fadile
13. 04. 2016 17.11
+1
Wilder bo popapcu jousho,furiya,povetkina in klicka za malico.
silvazmauc
12. 04. 2016 19.30
+1
naslednik vladimirja klička :D