Drugi športi

Jorgić v osmini finala turnirja v Macau

Macao, 17. 04. 2024 13.30 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je uvrstil v osmino finala svetovnega pokala v Macau, na katerem nastopajo vsi najboljši igralci, ki si bodo na koncu razdelili nagradni sklad v višini skoraj milijon evrov.

Darko Jorgić
Darko Jorgić FOTO: AP

Darko Jorgić je v tretjem krogu skupine 12 svetovnega pokala ITTF proti Sangsu Liju iz Južne Koreje igral neodločeno, 2:2 (9, -10, 3, -5). Osvojena točka pa je bila vseeno dovolj, da se je Hrastničan uvrstil v naslednji krog. Tako Jorgić kot Li sta osvojila po tri točke, brez nje je ostal Portugalec Tiago Apolonia, s tem, da je imel slovenski igralec razliko v točkah 85:65, korejski pa 79:60. "V četrtem nizu sem bolj ali manj samo računal, koliko točk moram osvojiti. Li je začel dobro, povedel je s 4:1 in namesto da bi razmišljal o sami tekmi, sem v svoji glavi bolj računal. Je pa sistem takšen, da moraš biti resnično ves čas zbran, in vesel sem, da sem prišel med najboljših 16," je za Namiznoteniško zvezo Slovenije dejal Jorgić.

"Prvi niz bi lahko dobil tudi lažje, saj sem vodil 8:4 in 10:6, na koncu pa sem ga dobil na razliko. V drugem nizu bi lahko povedel z 2:0 in bi bil obračun morda že prej končan, vendar se je Li vrnil v igro, odigral tisto, kar je bilo najbolj potrebno," je dvoboj s Korejcem opisal Jorgić, ki ni skrival zadovoljstva ob preboju v osmino finala. "Včasih je treba imeti tudi malo sreče, danes je bila na moji strani. Drugič zapovrstjo sem zdaj v osmini finala svetovnega pokala, upam, da mi bo žreb naklonjen in da se prebijem čim dlje," je še dodal trenutno 14. igralec na svetovni lestvici.

Že pred začetkom svetovnega pokala je Jorgić opozarjal, da bo v spremenjenem sistemu tekmovanja, po katerem je v skupinskem delu možen tudi neodločen izid, pomembna vsaka točka. Li, 28. igralec svetovne lestvice, je v drugem krogu s 4:0 (7, 6, 5, 5) premagal Apolonia, ki ga je v prvem krogu Jorgić prav tako premagal s 4:0 (13, 6, 5, 6).

To je pomenilo, da bi v primeru neodločenega izida o napredovanju odločalo število osvojenih in izgubljenih točk. Na koncu je bil srečni dobitnik 25-letni Hrastničan.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.