Drugi športi

Jenuš drugi v Bukarešti, Sedej tretji

Bukarešta, 07. 06. 2009 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski judoisti so po sobotnem petem mestu Matjaža Trbovca na tekmi svetovnega pokala v Bukarešti v nedeljo nastopili še bolje.

Aljaž Sedej je na tekmi svetovnega pokala v Bukarešti osvojil tretje mesto.
Aljaž Sedej je na tekmi svetovnega pokala v Bukarešti osvojil tretje mesto. FOTO: Reuters

Mitja Jenuš, ki nastopa v kategoriji nad 100 kg, kjer je sicer 'doma' reprezentant Matjaž Ceraj, je tokrat presenetil vse, potem ko je dobro izkoristil žreb in dejstvo, da je na tekmovanje prišlo zgolj devet borcev v tej kategoriji. V prvem krogu je bil slovenski borec boljši od Romuna Vladeta Georgeja Simionescuja, nato pa je v polfinalu premagal še Italijana Alessandra Frezzo. V borbi za zlato pa ga je ugnal Brazilec Walter Santos.

Znova je dobro nastopil Bežigrajčan Aljaž Sedej, ki je bil tretji v kategoriji do 81 kg. V prvem krogu je premagal Turka Ahmeta Sarija, v drugem Romuna Claudia Basteo, v tretjem krogu pa je moral priznati premoč Ukrajincu Artemu Vasilenku. V repasažu se je srečal z Italijanom Francescom Bruyerejem in se po zmagi veselil borbe za bron. Tam tudi Madžar Laszlo Csoknyai ni imel orožja, da bi ukanil Sedeja, ta pa se je brona veselil z iponom (10:0) že po dobri minuti borbe. "Zadovoljen sem s tretjim mestom, ampak nekaj grenkega priokusa ostaja, ker me je ena napaka stala višje uvrstitve. Ukrajinca poznam že od prej, doslej sem že dvakrat izgubil proti njemu. Nikoli pa se mi še ni zgodilo, da bi v eni borbi dobil dve kazni zaradi neaktivnosti. Zaradi tega sem zelo jezen, ampak kaj hočemo, tako pač je," je dejal Sedej, ki se prihodnji teden ne bo udeležil svetovnega pokala, temveč bo nastopil na mednarodnem turnirju Tre torri v Italiji.

Klemen Ferjan (do 81 kg) je v prvi borbi izgubil proti Italijanu Giovanniju Carolli, Igor Spasojevič (do 90 kg) pa proti Slovaku Pavolu Jurciku. Oba sta ostala brez uvrstitev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.