Drugi športi

Janežič četrti na diamantni ligi v Londonu

London, 23. 07. 2016 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rekorder Luka Janežič je drugi dan atletske diamantne lige, ki poteka v Londonu, v teku na 400 m zasedel četrto mesto (45,54 sekunde) in je le za 32 stotink zaostal za svojim letošnjim rekordom.

Robert Renner je bil v petek peti v skoku s palico.
Robert Renner je bil v petek peti v skoku s palico. FOTO: AP

Ob izvrstnem dosežku slovenskega rekorderja Luke Janežiča je zmagal nekdanji evropski podprvak in domačin Matthew Hudson-Smith (45,03). Drugi je bil Deon Lendore iz Trinidada in Tobaga (45,34), tretji pa drugi Britanec, sicer v Sudanu rojeni Rabah Yousif (45,45). Dvaindvajsetletni Robert Renner, drugi slovenski predstavnik v britanski prestolnici in bronast na letošnjem evropskem prvenstvu v Amsterdamu, je bil v petek peti v skoku s palico (5,65 m). Za oba obetavna slovenska atleta je bil to prvi nastop na najprestižnejši seriji svetovnih mitingov. Rennerjeva disciplina letos šteje tudi za diamantno nagrado, moški tek na 400 m pa ne. Dvajsetletni Janežič, peti na letošnjem EP, je tekel na neugodni prvi progi in je moral, tako kot ostali, dvakrat na start, ker je bil najprej diskvalificiran nekdanji evropski prvak (2014) in domačin Martyn Rooney. Janežiča so na koncu ugnali le trije tekmeci, prehitel pa je tudi Jonathana Borleeja (6., 45,63), člana belgijskih štafet 4 X 400 m, ki je osvajala odličja na največjih tekmovanjih.

"Zelo sem zadovoljen z rezultatom in uvrstitvijo na mojem prvem nastopu na teh mitingih. To je bil moj zadnji nastop pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru in sem dokazal, da sem že sedaj v dobro formi. Obenem pa je pred mano še obdobje treninga, šel bom tudi na Roglo, saj se želim čim bolj pripraviti na največje tekmovanja leta in še nekoliko popraviti svojo formo," je pojasnil Janežič, peti na letošnjem evropskem prvenstvu v Amsterdamu. "Pred tekmovanjem, ko sem videl startno listo, sem vedel, da se lahko približam prvim trem in to mi je na koncu tudi uspelo. Čeprav sem tekel na neugodni prvi progi, sem se zelo približal svojemu državnemu rekordu. Pred tekmo sem skušal sicer povsem odmisliti to, da bom tekel na prvi progi. Uspel je šele tretji start, zato je bilo nekaj živčnosti, vendar pa pri vseh. Uspel sem se dobro zbrati in držati dober ritem vse do cilja. Zame je bilo še malo težje in zelo stresno tudi pred tem, saj nisem dobil kovčka po prihodu na letališče in sem tekel v sposojeni opremi. Ne glede na vse pa sem opravil dober tek na največji seriji mitingov in sem s tem zelo zadovoljen," je še dodal Janežič.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.