Drugi športi

Jan Polanc je Slovenec in ne Slovak

Ljubljana, 18. 06. 2015 14.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski kolesar moštva Lampre-Merida Jan Polanc ima na 22. kolesarski dirki po Sloveniji visoke cilje. Pred domačimi gledalci je prepričan, da lahko poseže po vrhunskem dosežku. Njegovi delodajalci pa očitno še vedno ne vedo, da je Slovenec, saj ima na uradnih nogavicah slovaško zastavo.

Z vožnjo na čas po ulicah prestolnice se začenja 22. kolesarska dirka po Sloveniji. Med udeleženci slovenske preizkušnje sta tudi član italijanskega Lampreja Jan Polanc in Belokranjec Janez Brajkovič (UnitedHealthcare). Čeprav je Polanc z zmago na peti etapi slovitega Gira še kako opozoril nase svetovno javnost pa očitno prav vsi še ne vedo, da je Slovenec in , da je prišel na domačo dirko.

Jan Polanc ni Slovak, čeprav po nogavicah sodeč je.
Jan Polanc ni Slovak, čeprav po nogavicah sodeč je. FOTO: Facebook

Očitno tudi njegovi delodajalci. Na zanj narejenih kolesarskih nogavicah Lampreja je namreč slovaška zastava. Po današnji etapi se bo kolesarska karavana preselila v Škofjo Loko, kjer bo start druge, 182 kilometrov dolge etape. Med favorite za zmago na letošnji dirki sodijo Italijana Luca Paolini in Diego Ulissi, Španec Mikel Nieve, zmagovalec Gira 2004 Damiano Cunego in še kdo.

Med 17 ekipami so tudi slovenske Adria Mobil, Radenska in reprezentanca Slovenije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

monika raikonnen
18. 06. 2015 15.23
+3
hahahhahahahahhahahahahahaahahah.evo kok je mazejeva pomagala k prepoznavnosti
CastrumFF
18. 06. 2015 15.13
+5
A se kdo cudi? 72% vseh EVROPEJCEV ni nikoli slisalo za Slovenjo (uradni podatki Eurostat)!
CastrumFF
18. 06. 2015 15.16
+5
In ocitno Polancu to ustreza. Vsak bi na svojem mestu opozoril za napako in dal popravit.
murate
20. 06. 2015 06.33
Naloga Jana je ,da situacijo v kateri se je znašel čimbolj izkoristi v svojo korist.Kaj piše na nogavicah ga sploh ne sme zanimati ,to ni njegov problem.Bi pa tisti,ki ga to moti lahko na svoje stroške dal narediti nogavice z našo zastavo in jih nesel direktorju ekipe in ga zaprosil naj Jan obleče nogavoce z našo zastavo,ker to nas zelo moti,če kdo ne ve iz katere države je Jan.