Drugi športi

VIDEO: Iztoka Puca pospremili na zadnjo pot

Zagreb, 03. 11. 2011 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na zagrebškem pokopališču Mirogoj so se svojci, prijatelji ter številni ljubitelji rokometa in športa poslovili od pokojnega rokometaša Iztoka Puca. Eden najboljših zunanjih rokometašev je za posledicami raka umrl 20. oktobra v ZDA.

Poleg članov družine so Puca na zadnjo pot pospremili najbolj vidni predstavniki slovenskega in hrvaškega športa, med drugim trener Miro Požun, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Leopold Kalin, njegovi nekdanji soigralci pri Celju Pivovarni Laško Rolando Pušnik, Roman Pungartnik in Dejan Perić, slovenski reprezentant Gorazd Škof, nekdanji direktor slovenske reprezentance Stane Ostrelič in mnogi drugi.

Iztok Puc
Iztok Puc FOTO:

Od "Žoge", kot so Hrvati imenovali Puca, so se poslovili tudi njegovi soigralci iz zlate hrvaške reprezentance z olimpijskih iger iz Atlante leta 1996 in njegovi soigralci iz Zagreba, s katerimi je Puc dvakrat slavil v ligi prvakov: Zlatko Saračević, Zvonimir Bilić, Nenad Kljaić, Ivica Obrvan, Bruno Gudelj, Božidar Jović, alfa in omega hrvaškega rokometa Zoran Gobac in nekdanji slovenski selektor Kasim Kamenica.

Na pogrebu so bili tudi številni njegovi prijatelji iz sveta zabave in športa, med drugim tudi Zoran Predin in Toni Cetinski, nekdanji teniški as Goran Ivanišević, košarkar Dino Rađa, vaterpolist Dubravko Šimenc, izvršni podpredsednik nogometnega kluba Dinamo Zdravko Mamić in mnogi drugi.

Slovenski ljubitelji rokometa se bodo od Puca poslovili v soboto v Celju. Na pobudo Rolanda Pušnika in Dragane Jusupović bosta v dvorani Zlatorog na sporedu dve tekmi: ob 17. uri se bosta pomerili slovenska olimpijska rokometna reprezentanca iz Sydneyja leta 2000 in zlata hrvaška olimpijska rokometna reprezentanca iz Atlante 1996, ob 19. uri pa bo še tekma med slovensko reprezentanco ter Celjem Pivovarno Laško.

Puc je rokometno kariero začel v Šoštanju, nastopal pa je tudi za Borac iz Banjaluke, Zagreb, Celje Pivovarno Laško in Prule. Bil je edini rokometaš na svetu, ki je na olimpijskih igrah nastopal za tri različne reprezentance. Leta 1988 v Seulu je osvojil bronasto kolajno z Jugoslavijo, leta 1996 je bil s Hrvaško v Atlanti zlat, leta 2000 pa je bil s Slovenijo v Sydneyju osmi. Na klubskem področju je z Zagrebom dvakrat zmagal v evropski ligi prvakov. Za slovensko izbrano vrsto je zbral 34 nastopov in dosegel 120 golov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iziica
04. 11. 2011 13.16
Iztok počivaj v miru. Zaradi tebe naši otroci trenirajo rokomet. Toliko dobrega kot si ti naredil s svojim talentom,(športnim in širše), vpliva na vse te naše mlade junce, ki si želijo biti Pucko na rokometnem parketu... Vsem ostalim ljudem pa - pustite svojcem, da ga imajo ob sebi. Oni bodo dejansko do konca svojega življenja čutili praznino, ker ga ni več med njimi.
Špela Strašek
04. 11. 2011 12.22
On je bil drugače Hrvat...tak da pomoje so ga zato tam pokopal...V Ameriko so šli pa baje zarad sina..ker se uveljavlja kot tenisač..
wawer
04. 11. 2011 11.59
Ok nisem poznal njegove življenjske poti ampak ali morda kdo ve zakaj je umrl v ZDA. A se je gor zdravil al kako? Za mene je car ne glede za koga je igral.
yyyeb
04. 11. 2011 10.49
pokopali so ga v zemljo. zemlja pa ne pozna meja, ki so jih naredili politiki in ostali butasti ljudje. hvala bogu za športnike in umetnike, ki te meje podirajo
bebo3
04. 11. 2011 09.35
+1
sramota da ga pokopljejo v Zagrebu
Janezova Andreja
04. 11. 2011 08.54
Kako ste eni tečni.... kar naprej ropotate, kje naj bi bil pokopan... Verjetno bo imel spominsko ploščo tudi "na svoji" dvorani. Boste pa tam prižigali svečke, saj šteje vsak namen.
mobubi
04. 11. 2011 08.45
Šport in glasba sta tista, ki ponavadi podirajo meje oziroma jih sploh ne poznajo, zato ljudje, kaj lahko prosim že en krat nehate s temi nacionalnimi izpadi! Kaj pa pomeni biti Slovenec ali Hrvat ali Kenijec ali Kitajec?! Smo prebivalci tega istega planeta. Ja, sem Slovenka, ker sem se tu rodila in me prav malo briga, če bi se v sosednji Italiji ali Madžarski. Naj mi kdo razloži in prepriča, zakaj bi morala biti ponosna, da sem Slovenka. Trudim se biti dober človek zaradi sebe, zaradi bližnjih. Iztok, počivaj v miru. Ti si bil tako velik, da nisi samo sebe in bližnje izpopolnjeval ampak veliko, veliko širše.
Jane.d
04. 11. 2011 08.31
uredništvo, a res ne morete izklopit komentarjev pri takih objavah?
bredotili
04. 11. 2011 08.31
Iztok, kapa dol, bil si car, eden najboljših, če ne najboljši levi bek na svetu vseh časov v rokometu !!! Edina tvoja življenska napaka je bila, da si se dal pregovorit in da si bil Hrvat !!!??? Počivaj v miru, vedno boš v naših srcih !!!
roman.lovsin@gmail.com
04. 11. 2011 07.59
Ja eni ste pa res TELETA! Nihče ne vpraša zakaj je pokopan v ZG...........vse ima svoj namen. Drugače pa za tiste ki ne razumete, on je poročen, ima sina in žena živi v ZG. Mogoče je tukaj kdo tudi napisal tisto kar čaka njega čez nekaj časa. In kje bi pokopali VI ki pišete neumnosti SVOJEGA partnerja ali partnerico????A tja od kjer je doma in pričakovali da bodo njegovi ali njeni feni hodili prižigat sveče ali tam, kjer je vam bližje??? Tisti pravi smo bili na pogrebu. Vsem tistim, ki pa pišete neumnosti tukaj gor postavljam pa vprašanje: Če bi bil Iztok pokopan v rojstnem kraju....koliko sveč bi mu prižgali??
divus
04. 11. 2011 07.47
Tudi meni je žal, da so ga pokopali tam, saj mu čez eno leto ne bo prižgal nihče več niti sveče, ker bo pozabljen.
kati87
04. 11. 2011 01.13
mislim halo ljudje.....kaj ni vseeno kje so ga pokopali!!!važno je to kaj je v življenju dosegel....vsi pluvate pokopali so ga na hrvaše, da je prodana duša, ampak pozabljate,da je igral za vse pod zastavo jugoslavi takrat smo si bili vsi isti!!! IZTOK POČIVAJ V MIRU!!!
tinkopalinko
04. 11. 2011 01.01
lahko komentira vsak kar hoče -ampak vsaj naj se vsak vpraša, sam pri sebi (če je sposoben) kaj sem jsm napravil za šport , za samega sebe,za neše naslednjike ,...... iztok in vsi športniki so carrrrrrrrrrrrrrrrji v mojem življenju še enkrat : iztok in vsi istomišljeniki HVALA
abyxxx
03. 11. 2011 22.35
IZTOK POČIVAJ V MIRU!!!!! Bil si velik človek in ostal boš legenda!!!!!!Res da se mi zdi prav da bi izpolnili njegovo zadnjo željo,tako da bi bilo nekej pepela prinešeno v slovenijo (vedno naj bi se upoštevalo pokojnikovo zadnjo voljo) ,le je bil rojen slovenec.......Nekateri pišejo da se je "prodal"....mislim da sploh ne vejo kaj govorijo......Pač je bil poročen z hrvatico,je ogral za hrvate in ne vem kaj še.......ampak ne pozabit da smo negdaj bili vsi eno.......Pa pravimo da so hrvati nacionalisti!!!!Veliko je slovencev,kateri so še slabši!!!!!!!
reality_91
03. 11. 2011 22.17
Iztok Puc počivaj v miru...fantastičen športnik, glede na to kako je pospremljen v zvezde pa najverjetneje tudi velik človek.. administrator tega, ko ima nick ˝MaksLuburic˝ pa prosim odstrani iz portala, ker to je enako kot, da bi imel nick ˝AdolfHitler˝!! Maks Luburić je eden največjih koljačov 2.sv.vojne in samo kret.n in nevedež lahko uporablja ta nick..
Julij Cezar
03. 11. 2011 21.32
MAJCEN1987 Se popolnoma strinjam z tabo lepo povedano. Izgubili smo velikega človeka in športika, še enkrat naj počiva v miru.
Julij Cezar
03. 11. 2011 21.30
Iztok BIl si legenda, kot legenda si odšel žal prezgodaj. Prav spominjam se časov, ko je igral za prule 67 in skupaj z Pajovičem pa Pungartnikom in ostalimi člani. Ne morem vrjet da te je bolezen prehitro vzela. POČIVAJ V MIRU.
Polona Miklav?i?
03. 11. 2011 21.26
Počivaj v miru Iztok...zdaj si našel svoj mir...odšel si mnogo prezgodaj,a če je bila to cena za tvoje trpljenje,potem je že,žal,tako moralo biti.... Naj te angeli čuvajo... Žal mi je samo,da svojci niso upoštevali njegove želje,da bi bil rad pokopan v Sloveniji(če si je to res želel,tako pravijo)..ampak kjerkoli že spiš,povsod boš znami.. Hvala ti...
150
03. 11. 2011 21.15
Onje je bil zagotovo slovenc, vendar se je prodaj hrvatom, to je sramota za slovenijo... Pa nemoreš danes igrat za slo. reprezentanco, juter pa za hrvaško. To je izdaja! Pa lahko komentirate kolikor hočete. Naj bo posut s hrvaško zemljo..
150
03. 11. 2011 21.11
Sicer dober športnik, drugače pa prodana duša..