Drugi športi

VIDEO: Iztok Puc je bil rokometni Dražen Petrović

Celje, 06. 11. 2011 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.F./I.K.
Komentarji
8

Slovenski rokometni reprezentant David Špiler je drugič v kratkem času odigral obračun v spomin na Iztoka Puca, kapetan Celja Pivovarne Laško Dejan Perić pa je drugič v dveh letih zaigral tekmo v spomin na umrlega rokometnega prijatelja.

V Celjskem Zlatorogu so se na veličasten način poslovili od rokometnega velikana Iztoka Puca, ki je po kratkotrajni, a zahrbtni bolezni, v noči z 19. na 20. oktober izgubil bitko z boleznijo. Memorialno-dobrodelna akcija je bila sklenjena z obračunom slovenske reprezentance in močno spremenjene zasedbe Celja Pivovarne Laško (razlog so reprezentančne obveznosti). Drugi dvoboj tekmovalnega dne pa sta odigrala tudi nekdanji Pucov soigralec Dejan Perić (Celje Pivovarna Laško) in David Špiler (Zagreb CO), ki je pred dnevi že odigral obračun v spomin na rokometnega velikana, in sicer v zagrebški Areni.

David Špiler
David Špiler FOTO: Damjan Žibert

"Težko je govoriti, katero tekmo je bilo težje odigrati. Ko se zgodba začne z minuto molka, imamo prav vsi cmok v grlu. Težkega srca gremo v tekmo. Ko sodnika označita začetek tekme, moramo biti profesionalci in narediti tisto, zaradi česar smo poklicani. Tokrat je šlo za prijateljski dvoboj, tista tekma v Zagrebu pa je vendarle bila tekmovalnega značaja, šlo je za dvoboj Lige prvakov z velikanom Barcelono in ravno zaradi tekmovalnega značaja je bila tista tekma neprimerno težja," je za 24ur.com po končanem dvoboju vtise strnil slovenski reprezentant Špiler, ki je skupaj s soigralci sklenil prvi del priprav na evropsko prvenstvo, ki bo v začetku prihodnjega leta v Srbiji.

Dejan Perić
Dejan Perić FOTO: Damjan Žibert

Podobno zahtevno tekmo, kot je bila sinočnja v Celju, pa je februarja 2009 Perić odigral kot kapetan Vezsprema. Takrat v spomin na tragično umrlega Mariana Cozmo, ki so ga večer po dvoboju Lige prvakov do smrti zabodli v enem izmed lokalov v središču mesta: "Tam so ubili mojega mlajšega, ampak velikega prijatelja. Življenje 26-letnika se je končalo v trenutku. Pred nami so bile pomembne tekme, kot kapetan pa sem si želel le, da gremo vsi v Bukarešto in se na ustrezen način poslovimo od njega. Potem smo se združili in igrali za prijatelja, ki smo in so ga vsi imeli radi. Iztokova zgodba pa je vendarle nekoliko drugačna, izgubil je bitko z boleznijo in ne zato, ker ni bil močan in ni imel poguma. Zelo rad bi, da bi vsi prispevki in vse dobrodelne tekme, pripomogle temu, da bi bil Iztok z nami na tekmi. To so težki trenutki in ni nam lahko. Hvala vsem, ki so se prišli poklonit velikemu človeku. Velikemu!" Ob tem dodajmo, da bo izkupiček – približno 17 tisoč evrov – šel za postavitev spomenika rokometašu na Aleji slavnih zagrebškega Mirogoja. "Borut je ob pogledu na spomenik Dražena Petrovića dejal, da je prav, da ima tudi oče spomenik, kot ga ima Dražen, saj je bil prav on rokometni Dražen Petrović," je po tekmi v ganljivem govoru povedala žena pokojnega športnika Jasenka Puc.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poljubi_ME
18. 06. 2012 16.58
briši admin, poštene komentarje... in poštene
poljubi_ME
18. 06. 2012 16.57
oba bosta v zgodovini športa.... in oba sta igrala na začetku kariere za sendvič......ali topel obrok....in človek se sprašuje, kje je razlika med pucom,petrovičem in kopitarjem........ kdo je res car.......kopitar sigurno ne....
cromanjac
06. 11. 2011 22.33
Vsa čast Iztoku. Tiste, ki so pa pljuvali po njem-in to ne tako dolgo nazaj, ker je igral za tri države, pa je lahko sram v dno duše. Iztok Puc je bil profesionalec. Šport je bil njegov kruh. Kdo bi v tej državi pa pomagal športniku, ki bi predčasno končal kariero zaradi poškodbe? Verjetno nihče. Živimo pa v takih časih, ko, na žalost, šteje le denar. Še posebno, če imaš družino. R.I.P.
Hachi
06. 11. 2011 22.15
iziica, daj se enkrat preberi moj komentar in ce ne razumes bistva, ti nism js kriv. govorim o vseh, ki se mu danes klanjajo, pred leti pa so pljuvali po njem. in kaj si hotu povedat s tem: Hachi - za dobrimi konji se vedno kadi... Za tabo pa se npr. nikoli ne bo??kaj pa ti ves, kdo sm js in kdo si ti, da lahko sodis o meni? Iztok je bil velik rokometas in velik clovek, zal pa se mi primerjava z Drazenom ne zdi primerna!
iziica
06. 11. 2011 20.11
-1
Hachi - za dobrimi konji se vedno kadi... Za tabo pa se npr. nikoli ne bo. Definitivno je Iztok Puc rokometni Dražen Petrovič. Mogoče s to razliko, da je Dražen igral samo za eno našo državo - Jugoslavijo, medtem, ko je Iztok igral za dve naši državi - Jugoslavijo in Slovenijo. Meni je pri njemu všeč, ker mu je družina tako veliko pomenila... Zaradi družine je prevzel njihovo državljanstvo..., zaradi družine (sina) je odšel iz Slovenije in Hrvaške, kjer smo ga imeli za carja, v ZDA, kjer ga ni poznal nihče.... Za družino (sinovo športno pot) je potrošil ves svoj denar... In pri tem se je požvižgal na nacionalizem, kot da zanj jugoslovanske meje ne bi bile pomembne. Tega sedaj taaakooo manjka.
Hachi
06. 11. 2011 17.51
definitivno izjemen rokometas. ni pa bil rokometni Drazen, prej bi rekl, da je bil rokometni Gregor Fucka! se mi pa zdi zelo hinavsko to, da 90% tistih, ki mu danes pojejo slavospeve, ga je pred 15 leti obsojalo, ko se je odpovedal slovenskemu grbu in se raje odlocil za hrvasko reprezentanco! drugace pa izjemen rokometas, ki se je v Celju zapisal z zlatimi crkami!
vpn1938
06. 11. 2011 14.15
Počivaj v miru legenda! Definitivno rokometni Dražen Petrovič!
carli55
06. 11. 2011 13.50
Počivaj v miru Iztok