Drugi športi

Iz Rusije z ljubeznijo: Ferrari tudi v Sočiju dokazuje, da Mercedes ni več glavni v karavani

Soči, 28. 04. 2017 18.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovno prvenstvo Formule 1 se ta konec tedna nadaljuje s četrto dirko sezone. V Sočiju bo na sporedu dirka za VN Rusije, kamor je kot vodilni v točkovanju prvenstva prišel Ferrarijev Sebastian Vettel. Italijansko moštvo je v letošnji sezoni storilo velik korak naprej in je resen konkurent Mercedesu, ki je bil zadnje tri sezone razred zase. Rdeči so dobro formo na začetku sezone potrdili tudi na uvodnih prostih treningih v Rusiji.

Sebastian Vettel je dobil dve od uvodnih treh dirk sezone, na VN Kitajske pa je bil drugi.
Sebastian Vettel je dobil dve od uvodnih treh dirk sezone, na VN Kitajske pa je bil drugi. FOTO: AP

Na prvih dveh prostih treningih pred dirko Formule 1 v ruskem Sočiju sta bila najboljša voznika Ferrarija. Prvi trening pred nedeljsko četrto preizkušnjo sezone je dobil Finec Kimi Räikkönen, drugega pa njegov moštveni kolega Nemec Sebastian Vettel, vodilni v skupnem seštevku SP.

Räikkönen, ki naj bi se po ne najboljšem začetku sezone celo sprl s predsednikom Ferrarija Sergiom Marchionnejem, je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred nedeljsko dirko, Finec je za 45 tisočink sekunde prehitel Mercedesovega rojaka Valtterija Bottasa, tretji pa je bil drugi Mercedesov voznik, Britanec Lewis Hamilton, ki je zaostal šest desetink sekunde. Vettel je bil peti z dobro sekundo zaostanka. Na drugem treningu se je vodilni v letošnji sezoni prebil v ospredje in s časom 1:34,120 postavil izid dneva. Drugi je bil Räikkönen z 0,263 sekunde zaostanka, tretji pa Bottas. Premoč Ferrarija in Mercedesa je s četrtim časom potrdil Hamilton, ki je zaostal sedem desetink, že peti Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) pa je za najhitrejšim Vettlom zaostal 1,42 sekunde.

Po prvih treh dirkah sezone je v SP skupno prvi zmagovalec dveh dirk Vettel z 68 točkami, Hamilton jih ima 61, tretji je Bottas z 38, četrti pa Räikkönen s 34. Štirikratni svetovni prvak Vettel je slavil na dirkah v Avstraliji in v Bahrajnu, Hamilton pa je slavil na dirki za VN Kitajske, kjer je bil Vettel drugi.

Lewis Hamilton v letošnji sezoni nima tako dominantega dirkalnika, s katerim je v zadnjih treh sezonah osvojil dva naslova svetovnega prvaka.
Lewis Hamilton v letošnji sezoni nima tako dominantega dirkalnika, s katerim je v zadnjih treh sezonah osvojil dva naslova svetovnega prvaka. FOTO: AP

Rezultati drugega prostega treninga:
1. Sebastian Vettel (NEM/Ferrari) 1:34.120
2. Kimi Raikkonen (FIN/Ferrari) 1:34.383
3. Valtteri Bottas (FIN/Mercedes) 1:34.790
4. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1:34.829 
5. Max Verstappen (NIZ/Red Bull) 1:35.540
6. Daniel Ricciardo (AUS/Red Bull) 1:35.910 
7. Felipe Massa (BRA/Williams) 1:36.261 
8. Nico Hulkenberg (NEM/Renault) 1:36.329 
9. Kevin Magnussen (DAN/Haas) 1:36.506 
10. Sergio Perez (MEH/Force India) 1:36.600 
...

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.