Drugi športi

Ivezić: Potencial je velik!

Celje, 17. 07. 2012 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske mladinske rokometne reprezentance Slavko Ivezić je zadovoljen z bronastim odličjem na evropskem prvenstvu, a poudarja, da je pred vsemi obetavnimi člani izbrane vrste še veliko dela, v kolikor želijo nadgraditi aktualni uspeh.

Glede na to, da je bil primarni cilj preboj med osem najboljši reprezentanc na stari celini, predstavlja bron na EP velik uspeh?
"Zelo smo zadovoljni. Dejstvo je, da gre za rezultat vseh trenerjev, ki delajo s temi fanti, hkrati pa gre za dokaz, da smo primerljivi z najboljšimi v Evropi. Medalja predstavlja zadovoljstvo, ampak ne bi bili nič manj zadovoljni, če bi denimo tekmovanje končali na petem mestu. Še enkrat več smo presegli želje in pričakovanja, to pa je hkrati tudi lepo darilo za prav vse fante. Upam, da jih ta dosežek ne bo zavedel in bodo v prihodnje, v želji po uspehu, še bolj garali.

Slovenci so Turčijo zapustili z bronastim odličjem okrog vratu.
Slovenci so Turčijo zapustili z bronastim odličjem okrog vratu. FOTO:

Tik po evropski in svetovni vrh ste v preteklosti popeljali že igralce, kot so denimo Vid Kavtičnik, Jure Natek, David Špiler … So v tej izbrani vrsti tudi posamezniki, ki bi lahko dosegli takšen rokometni nivo?
"Ta hip je najpomembneje, da se uvrstimo na takšna velika tekmovanja, saj je to nuja, v kolikor se želimo primerjati z evropsko in svetovno elito. Imamo potencial, tu sta tudi dva potencialna, A-reprezentanta Mačkovšek in Šoštarič in verjamem, da bi lahko še nekateri v bližnji prihodnosti imeli vidno vlogo v članski izbrani vrsti. Od Žabiča, Potočnika, Cehteta, Hrasnika … Materiala je dovolj, ampak pomembno bo delo.

Tretje mesto je velik uspeh, a mnogi poznavalci razmer v mladinski konkurenci so prepričani, da bi bili s Hrastnikom in Cehtetom, ki sta se poškodovala v najbolj neprijetnem trenutku, še bliže vrhu.
"Pomembno je to, da se fantje zavedajo, da lahko na tako velikih tekmovanjih en poraz pomeni boj za najnižja mesta oz. zmaga predstavlja bitko za odličja. Mi smo prvenstvo začeli z zmagama in to je bil naš kapital, ob tem smo okrepili samozavest in vse je delovalo tako, kot mora. S poškodbama omenjenih se je sistem igre nekoliko porušil, kljub vsemu pa smo imeli tu Potočnika, ki se je dobro znašel v novi vlogi. Pomembno je bilo predvsem to, da vselej nekdo povleče voz. Verjamem, da bi v primeru, da bi prvenstvo odigrali kompletni, bili sposobni še za kaj več. Lani Mlakar, letos ta dva. Tako pač je.“

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.