Drugi športi

ITF prižgal rdečo luč: Bedene ostal brez finala Davisovega pokala

London, 17. 11. 2015 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski tenisač z britanskim potnim listom Aljaž Bedene ne bo mogel igrati v finalu Davisovega pokala. Ljubljančan je slovenski potni list zamenjal s tistim združenega kraljestva, a do hitre menjave reprezentance na njegovo žalost ni prišlo.

V Veliko Britanijo preseljeni slovenski tenisač Aljaž Bedene še ne bo dočakal tako želenega krstnega nastopa za Britance na obračunu Davisovega pokala. Odgovorni za njegovo polnopravno članstvo pod okriljem združenega kraljestva, bodo o njegovem statusu (igranju za drugo reprezentanco) ponovno odločali meseca marca. 26-letnik je za Slovenijo trikrat zaigral na dvobojih Davisovega pokala predenj je zamenjal državljanstvo z angleškim.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene FOTO: Reuters

Številka dve britanskega tenisa je za menjavo potnega lista zaprosil pred spremembo pravil, ki veljajo v Davisovem pokalu, Mednarodna teniška zveza (ITF) pa bo predlog spremembe državljanstva obravnavala 20. oz. 21. marca prihodnje leto. Če bo vse tako, kot mora biti, potem razloga za igranje pod okriljem Velike Britanije, ne vidijo. To pomeni, da Slovenec z britanskim potnim listom ne bo mogel pomagati Veliki Britaniji v finalu Davisovega pokala v Gentu, izpustiti pa bo moral tudi uvodni krog tekmovanja v novi sezoni. "Še naprej v popolnosti podpiramo Aljaža in verjamemo, da bo naslednje odločanje srečno zanj," so med drugim zapisali v izjavi za javnost.

"Razočaran, da je bilo zaslišanje pod okriljem ITF preloženo. Še naprej bom z dvignjeno glavo hodil po igrišču. Upam, da bodo novice meseca marca bolj pozitivne. Hvala vsem. Tudi britanskemu tenisu za pomoč," je na twitterju zapisal razočarani Bedene.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.