Drugi športi

Isinbajeva v Daeguju znova brez odličja

Daegu, 30. 08. 2011 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Četrti dan 13. svetovnega atletskega prvenstva v Daeguju v Južni Koreji je Rusinja Jelena Isinbajeva, svetovna rekorderka, še na drugem SP zapored ostala brez odličja v skoku s palico.

Isinbajeva, najboljša skakalka s palico v zgodovini, je začela na 4,65 m in letvico preskočila prvič. Po izpuščeni višini na 4,70 m pa je pet centimetrov višje prvič skakala neuspešno ter s prvega padla na šesto mesto. Ker so pred njo letvico na tej višini preskočile že tri tekmovalke, se je svetovna rekorderka odločila, da bo nadaljevala na 4,80 m, kjer sta ji ostala dva poskusa. Martina Strutz je z nemškim rekordom 4,80 m že v prvem poskusu prevzela vodstvo med petimi tekmovalkami, ki so ostale v konkurenci, saj je tudi Isinbajeva prvič letvico podrla.

Jelena Isinbajeva je v Daeguju ostala brez odličja.
Jelena Isinbajeva je v Daeguju ostala brez odličja. FOTO: Reuters

Murerjeva se je veselila drugič, Isinbajeva pa je po drugem skoku končala tekmovanje s samo enim uspešnim poskusom na šestem mestu. Murerjeva je nato z južnoameriškim rekordom prevzela vodstvo na 4,85 m, kar Strutzovi, ki je edina ostala v boju za zlato, ni uspelo. Na 4,90 m je Nemka obakrat podrla letvico in končala na drugem mestu, Brazilka pa je poskušala še na 4,92 m in bila blizu uspeha. Američanka Jennifer Suhr, lastnica izida sezone (4,91 m), je bila s 4,70 m četrta, Poljakinja Monika Pyrek, svetovna podprvakinja pred dvema letoma v Berlinu, pa je s 4,55 m končala nastop z delitvijo desetega mesta.Razdelili so skupaj šest kompletov medalj, dve zlati medalji Rusinj pa sta bili doseženi z izidoma sezone na svetu.

Tatjana Černova je bila najboljša v sedmeroboju (6680 točk), na 3000 m zapreke za atletinje pa je najboljši dosežek leta postavila tudi Julija Zaripova (9:07,03), ki je zdaj na tretjem mestu vseh časov. V metu diska je naslov prepričljivo ubranil Nemec Robert Harting (68,97 m), v finalu atletov na 800 m je slavil Kenijec David Lekuta Rudisha (1:43,91), na 400 m pa Kirani James iz Grenade (44,60).

V sredo, 31. avgusta, bo na SP le ena tekma; ob drugi uri zjutraj po slovenskem času se bodo začela za odličja meriti ženske v hitri hoji na 20 km. Slovenska rekorderja v metu kopja, Martina Ratej in Matija Kranjc, bosta nastopila v kvalifikacijah v četrtek, 1. septembra, ter začela z drugo polovico slovenskih nastopov na tem SP. Uspeh je z bronom v metu kladiva že dosegel Primož Kozmus.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NB20
30. 08. 2011 19.06
Že večkrat se je na največjih tekmovanjih opekla. Očitno gre osel dvakrat na led. Zakaj za vraga ne spusti letvico toliko, da skoči brez problema?
Hachi
30. 08. 2011 17.25
to ni smola, to je podcenjevanje nasprotnic. ko pa ti zacne voda v grlo teci, pa je presneto tezko preskociti tudi tisto, kar drugace preskoci kot za salo. enkrat se je opekl in ji ni bilo dovolj. Samo osel gre dvakrat na led in ocitno je ni nic izucilo.
Anže Janeži? 1
30. 08. 2011 15.46
Smola! Na OI bo pa zopet skočila čez 5metrov