Drugi športi

Isinbajeva (dokončno) zavrnjena

Moskva, 29. 07. 2016 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Darja Klišina bo edina ruska atletinja, ki bo nastopila na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Jelena Isinbajeva je potrdila, da je dobila negativen odgovor Mednarodne atletske zveze (IAAF) na posebno prošnjo, da ji dovolijo nastop v Riu. Tam ne bo še dveh ruskih kolesarjev.

Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva FOTO: AP

"Pred 20 minutami sem dobila negativen odgovor iz sekretariata Iaaf. Na žalost niso odobrili izjeme. Čudež se ni primeril in ni mi dovoljen odhod na OI. Hvala vam za vso podporo. Usojeno mi je, da ne bom tekmovala v Riu," je zapisala Jelena Isinbajeva. Po odločitvi IAAF in Mednarodnega športnega razsodišča (Cas) so zaradi od države vodenega sistematičnega dopinga prepovedali nastop v Riu vsem atletom in atletinjam razen Darji Klišini, ki zadnja tri leta živi v ZDA. Med njimi je tudi Isinbajeva, dvakratna olimpijska zmagovalka, trikratna svetovna prvakinja na prostem in štirikratna v dvorani ter aktualna svetovna rekorderka v skoku s palico. Za mnoge najboljša v zgodovini te discipline se je na tekmovališča vrnila po rojstvu hčerke Eve konec junija 2014, ki jo ima z osem let mlajšim možem in metalcem kopja Nikito Petinovom.

Mednarodna kolesarska zveza pa je prepovedala nastop na OI dvema ruskima kolesarjema, in sicer Kirilu Svešnikovu in Dmitriju Sokolovu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Principat
30. 07. 2016 19.52
največ vedo povedat zamaščeni id , oti ki branijo do onemoglosti nabildanih z USA supstanco , ki pa v kapitalističnem svetu ni niti na spisku