Drugi športi

Ime olimpijskega stadiona naprodaj za 95 milijonov funtov

London, 21. 12. 2011 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Olimpijski stadion v Londonu bo to ime bržkone nosil le štiri mesece, saj so se lokalne oblasti odločile, da po zaključku paraolimpijskih iger začnejo s prodajo imena stadiona. Neuradno za 95 milijonov funtov.

Družba za upravljanje z olimpijskim parkom v Londonu se pospešeno pripravlja na vse tisto, kar jih čaka približno štiri mesece po koncu olimpijskih iger. Vodilni si namreč prizadevajo, da bi kar najhitreje prodali ime športnega objekta, kar naj bi po prvih izračunih zainteresirane 'kupce' stalo 95 milijonov funtov. S prodajo naj bi pokrili stroške zmanjšanja kapacitete športnega kompleksa z 80 na 60 tisoč mest.

Ime olimpijskega stadiona v Londonu bo naprodaj takoj po koncu paraolimpijskih iger.
Ime olimpijskega stadiona v Londonu bo naprodaj takoj po koncu paraolimpijskih iger. FOTO: Reuters

Najboljši ponudnik bo lahko športni objekt po koncu paraolimpijskih iger najel, najkrajši možni čas najema pa bo pet let. Glede na to, da so vodilni predstavniki družbe za upravljanje z olimpijskim parkom razdrli sklenjeno najemno pogodbo z angleškim drugoligašem West Hamom, sedaj pričakujejo novo bitko za najem stadiona s strani londonskih nogometnih velikanov, velik interes pa vlada tudi med ragbi klubi. Definitivno bo na stadionu ostala atletska steza, saj bo London leta 2017 gostil svetovno prvenstvo v atletiki.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
21. 12. 2011 09.25
+2
95 milijonov? Sej niso gladki.
wsharky
21. 12. 2011 09.03
+8
... novo ime ... Arena Stozice II ... he he he ...