Drugi športi

Hypo in Podravka boljša od zdesetkanih krimovk

Ljubljana, 30. 09. 2012 15.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometašice galjeviškega Krima Mercatorja so na 9. memorialu Vinka Kandije izgubile oba dvoboja in tekmovanje končale na 3. mestu.

Tone Tiselj na 9. Memorialu Vinka Kandije ni imel na voljo vseh najboljših igralk.
Tone Tiselj na 9. Memorialu Vinka Kandije ni imel na voljo vseh najboljših igralk. FOTO: Damjan Žibert

Slovenske rokometne prvakinje, igralke Krima Mercatorja, so konec tedna gostile mednarodni turnir za 9. memorial Vinka Kandije. V dvorani na Galjevici se krimovke, ki imajo precej zdravstvenih težav, niso izkazale in so v konkurenci Podravke in Hypa osvojile zadnje, tretje mesto. Izbranke Toneta Tislja so v petek najprej izgubile proti Hypu s 23:26 (9:13), pri gostiteljicah turnirja je bila s šestimi goli najučinkovitejša novinka Carmen Martin. V soboto pa so Ljubljančanke klonile še pred Podravko z 22:25 (12:10), Ljudmila Bodnjeva in Maja Zrnec sta zabili po pet zadetkov za domačinke.

Turnir so dobile igralke Podravke, tekmice krimovk v skupini B lige prvakinj (ta se bo za Krim začela 14. oktobra, ko bo gostil Jolidon Cluj), ki so s 25:24 (14:10) premagale tudi Hypo. Na turnirju bi po prvotnem načrtu moral nastopiti tudi Zaječar, ki pa je udeležbo odpovedal.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dule100
01. 10. 2012 08.46
Kriv je pa Janša ! Zakaj pa njihovega mecena preganja !
aristotel
30. 09. 2012 17.30
+2
Dajmo si naliti čistega vina v tej ekipi tujk jih je več kot polovica takšnih ki si ne zaslužijo da bi igrale v Krimu imamo domače igralke ki so cenejše in nič slabše le možnost in pošten odnos do njih je treba imeti,ampak tu je politika kluba-kuhinja ki prinaša razne koristi posameznikom za rokomet pa jih kaj malo mar,na žalost Slovenski rokomet nazaduje zahvaljujoč tudi Krimu da ne rečem še kaj več,pa nisem pristranski in nimam interesov ampak vem kaj se dogaja...
markant
30. 09. 2012 17.24
+1
O bog, pa smo spet našli primerne izgovore. Saj res, poškodovane igralke! Le kako Tislju vedno znova uspe, da se mu tako pogosto poškodujejo? Pa ne, da ima Tona pretežke treninge, ki potem igralke privedejo do nepotrebnih poškodb? Pa so tako težki treningi potrebni? Po mojem mnenju ne, kar dokazujejo preostale ekipe, ki zasedajo višja mesta v Euroligi. Pretežki treningi namreč prekomerno utrujajo telo, ki je zato manj odporno, kar običajno privede tudi do poškodb. Skoraj prepričan sem, da bi bilo namesto pretežkih treningov bolje pozornost posvetiti psihološki stabilnosti igralk.