Drugi športi

Huda nesreča v Laguna Seci terjala dve smrtni žrtvi

Laguna Seca, 20. 07. 2015 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na motociklistični dirki MotoAmerica v sklopu tekmovanja Superbikes sta se smrtno ponesrečila 35-letni Bernart Martinez in 27-letni Dani Rivas. Do nesreče je prišlo že na samem startu preizkušnje.

V Laguni Seci sta se smrtno ponesrečila dva španska dirkača.
V Laguni Seci sta se smrtno ponesrečila dva španska dirkača. FOTO: Reuters

Dva španska motociklista sta umrla v hudi nesreči med dirko v Laguni Seci v ZDA. Gre za 35-letnega Bernarta Martineza in 27-letnega Danija Rivasa, ki sta se udeležila dirke MotoAmerica v sklopu tekmovanja Superbikes, katerega direktor je nekdanji zvezdnik tega športa Wayne Rainey. Do nesreče je prišlo takoj na štartu dirke. Mlajšemu tekmovalcu so pred prvim ovinkom očitno zablokirale zavore, vanj pa je treščilo nekaj drugim motociklistov. Oba španska tekmovalca je zdravniška služba nemudoma odpeljala v bolnišnico, kjer pa jih ni mogla več ohraniti pri življenju.

"Ne najdem besed s katerimi bi opisal, kaj čutim. V prvi vrsti izražam sočutje ob veliki izgubi družini tistim, ki so bili tesno povezani z dirkačema. Iskreno sožalje vsakomur izmed njih. Z mislimi smo z njimi," je po tragediji dejal Rainey. Nekdanji dirkač serije moto2 Martinez je bil ekspresno prepeljan z dirkališča v tamkajšnjo bolnišnico v Montereyju, kjer je podlegel poškodbam. Fernandeza so prepeljali v Salinas, a mu ni bilo več pomoči.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ziggi1
20. 07. 2015 12.41
+10
ja nimas kej.... sestavni del tega sporta!!! RIP