Drugi športi

Hrvat in Fistravec v finalu

Bled, 09. 05. 2015 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija ima na svetovnem veslaškem pokalu na Bledu dva finalista. Mariborčanu Gašperju Fistravcu se je pridružil še Izolan Rajko Hrvat z zanesljivo zmago v polfinalu lahkih skifistov.

Rajko Hrvat se v polfinalu ni pustil zmesti hitremu startu Srba Petra Jovanovića. S preudarnim veslanjem je že na prvem vmesnem času prevzel vodstvo, ga povečal in ga do cilja ni več izpustil iz rok. V finale sta se iz tega polfinala prebila še Bolgar Nedelčo Vasiljev in Čeh Petr Čabla. "Po jutranji težki tekmi, saj od Zagreba nisem nastopal, je bilo popoldan nekaj lažje. Nisem znan po hitrem startu, zato pa sem napadel na 750 metrih in nato nadzoroval tekmo do konca. Na valovih sem se kar hitro znašel, ker treniram na morju. Jutri grem na medaljo," je po strnil Hrvat in dodal, da je tekmo dobro odpeljal tudi taktično in lahko nadzoroval tekmece ter tako prihranil nekaj moči za nedeljo. Hrvat je tako v predtekmovanju kot v polfinalu dosegel najboljši izid med vsemi nastopajočimi.

Rajko Hrvat
Rajko Hrvat FOTO: VZS

Že dopoldan se je v nedeljski finale med težkimi skifi prebil Mariborčan Gašper Fistravec. Razred zase v kategoriji "težkih skifov" je bil Kubanec Angel Fourneir Rodriguez, bronasti z lanskega SP, ki je v petek zmagal na mednarodni regati. Fistravec je trdno držal drugo mesto in se prepričljivo uvrstil v finale. V končnici tekme, ko je Fistravec načrtno popustil, saj je imel finale zagotovljen, se je do drugega mesta prebil Kitajec Ma Jian, lani član kitajskega dvojnega četverca.

Kubanec korak pred tekmeci
"Taktika je bila nastavljena na Kitajca. Kubanec je korak pred nami. Kitajca sem z lahkoto obvladoval do treh četrtin proge in to presenetljivo z lahkoto. Na koncu sem prihranil moči za nedeljo, tudi taktično sem popuščal, a jutri bom dal vse od sebe," je po tekmi dejal Fistravec, ki je priznal tudi, da je bila konkurenca na Bledu nekaj manjša, kot je sprva pričakoval, zato se zdaj spogleduje tudi s tretjim mestom. "Odstopata Kubanec in Hrvat, ostali pa imamo možnost, da se borimo za tretje mesto. Imam še nekaj rezerve in če mi to uspe nadoknaditi, se bom boril za visoka mesta."

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.