Drugi športi

Honda na Dakar po zmago

Mugello, 31. 05. 2013 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo dirkaške ekipe Honda si veliko obeta tudi od relija Dakar 2014. S tem namenom so predstavili nedokončan motor, s katerim se bodo na najzahtevnejšo vzdržljivostno preizkušnjo podali z enim samim ciljem – zmagati.

Pri Hondi so se dneva pred začetkom dirkaškega konca tedna serije motoGP v Mugellu lotili zelo smiselno. Pravzaprav so dan, namenjen prvim občutkom dirkačev ob prihodu na samo stezo, izkoristili vrhunsko. Predstavili so ekipo, s katero želijo zmagati na reliju Dakar leta 2014. Prepričani so, da bodo do januarja sestavili najboljši, predvsem pa najbolj vzdržljivo motor za razmere, ki bodo vladale na najzahtevnejšem vzdržljivostnem reliju na svetu.

Dani Pedrosa je bil nad motorjem za Dakar navdušen, a nič več od tega.
Dani Pedrosa je bil nad motorjem za Dakar navdušen, a nič več od tega. FOTO: Damjan Žibert

Na omenjeno preizkušnjo se bodo podali s petimi tekmovalci. Poleg Portugalca Helderja Rodriguesa bo nastopil še njegov 34-letni rojak Paulo Goncalves, Argentinec Javier Pizzolito, Španec Joan Barreda in 24-letni Anglež Sam Sunderland. "Naš cilj je zmagati na najzahtevnejši preizkušnji na svetu," je uvodoma dejal Šuhej Nakamoto in se dotaknil motorja, s katerim bodo krenili v boj za zmago. "Trenutno smo nekje na tretjini sestavljanja zmagovalnega motorja, a verjamem, da bomo že konec junija lahko govorili o tem, da je motor pripravljen, vse do januarja pa ga bomo izboljševali. Ne pričakujem zapletov, ampak le izboljšave na vseh ravneh."

Direktor ekipe bo Katsumi Jamazaki, generalni menedžer pa prekaljeni Martino Bianchi, ki ima več kot 30-letne izkušnje s tovrstnimi projekti. Po prvih podatkih bo ekipa, skupaj z dirkači, štela 30 ljudi. Na predstavitvi sta se mudila tudi dirkača serije motoGP Dani Pedrosa in Marc Marquez, oba pa sta zaradi svoje višine imela veliko težav že s samim sedenjem na Hondi CRF 450 rally. "To ni zame," je bil kratek komentar na motor vodilnega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva serije motoGP Pedrose, mladi Marquez pa se je ob "jezdenju" motocikla zgolj nasmehnil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.