Drugi športi

Hitro slovo hrvaške najstnice v četrtfinalu, Pliškova odpihnila Konjuhovo po manj kot uri igre

New York, 07. 09. 2016 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tretja polfinalistka odprtega prvenstva ZDA v New Yorku je Čehinja Karolina Pliškova, ki ni imela težav s komaj 18-letno Ano Konjuh. Hrvatica, eno najprijetnejših presenečenj turnirja US Open, je dobila le štiri igre in izgubila dvoboj po manj kot uri.

Novo veliko presenečenje Ani Konjuh (na fotografiji) ni uspelo.
Novo veliko presenečenje Ani Konjuh (na fotografiji) ni uspelo. FOTO: AP

Čehinja Karolina Pliškova je tretja polfinalistka odprtega prvenstva Združenih držav Amerike v New Yorku. Pliškova je za preboj med najboljšo četverico med posameznicami v četrtfinalu potrebovala le 57 minut. Deseta nosilka je hrvaško najstnico, 18-letno Ano Konjuh odpihnila z dvakrat 6:2. Štiriindvajsetletna Pliškova, ki je v osmini finala premagala Američanko Venus Williams, se bo v svojem premiernem polfinalu na turnirjih za grand slam v posamični konkurenci pomerila z boljšo iz dvoboja med prvo nosilko Američanko Sereno Williams in peto nosilko Romunko Simono Halep. Konjuhova je po senzaciji v osmini finala, ko je izločila četrto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko, v četrtfinalu bila povsem v podrejenem položaju ter ni našla pravega odgovora na servis Čehinje. Pliškovi je vzela le štiri igre.

Pliškova je pred US opnom zmagala na teniškem turnirju WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,8 milijona dolarjev. V finalu je presenetila Nemko Angelique Kerber in ji tako preprečila prevzem prvega mesta na svetovni lestvici. Tokrat se s Kerberjevo, olimpijsko podprvakinjo, prav tako lahko hipotetično sreča šele v finalu. Kerberjeva, ki je bila boljša od lanske finalistke OP ZDA Roberte Vinci, se bo v polfinalu zadnjega turnirja za grand slam v sezoni, pomerila z Danko Caroline Wozniacki, ki je v četrtfinalu odpravila Latvijko Anastasijo Sevastovo.

Izid:

Karolina Pliškova (Češ/10) ‒ Ana Konjuh (Hrv) 6:2, 6:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.