Drugi športi

Hercogovo v prvem krogu Wimbledona čaka težko delo

London, 26. 06. 2015 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na žrebu pred tretjim teniškim grand slamom v sezoni v Wimbledonu so tekmece dobili tudi slovenski igralci. Najboljšega Slovenca Blaža Rolo v prvem krogu čaka Avstralec Matthew Ebden, najboljšo Slovenko Polono Hercog pa Američanka Lauren Davis.

V isti del žreba so prireditelji turnirja z nagradnim skladom 37,54 milijona evrov izžrebali tri nekdanje zmagovalce v moški konkurenci Rogerja Federerja, Andyja Murrayja in Rafaela Nadala, v ženski konkurenci pa Sereno Williams in Marijo Šarapovo. Prvi nosilec in igralec sveta Srb Novak Đoković je bil izžreban v drugi del, kjer je tudi Švicar Stan Wawrinka. To pomeni, da bi se lahko Srb in Švicar srečala v polfinalu. Srba sicer čaka težko delo že v prvem krogu, ko mu bo na nasprotni strani mreže stal izkušeni Nemec Philipp Kohlschreiber, 33. igralec na lestvici ATP. Wawrinka bo uvodoma igral proti Joau Souzi, Nadal proti Brazilcu Thomazu Bellucciju, Murray proti Kazahstancu Mihailu Kukuškinu, Federer pa proti Damirju Džumhurju iz BiH.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Petkratna zmagovalka Wimbledona Serena Williams in najboljša iz leta 2004 Marija Šarapova se lahko srečata v polfinalu. V tem delu tekmovanja se lahko srečata tudi druga nosilka in lanska zmagovalka Petra Kvitova ter Simona Halep. Serena Williams napad na šesto wimbledonsko krono začenja proti Rusinji Margariti Gasparjan, Šarapova bo najprej igrala proti Britanki Johanni Konti, Kvitova proti Nizozemki Kiki Bertens, Halepova pa proti Slovakinji Jani Čepelovi.

Rolo čaka Ebden
Blaž Rola, trenutno najboljši Slovenec, ki na lestvici ATP zaseda 93. mesto, turnir v Wimbledonu začenja proti 148. igralcu sveta Ebdnu. Doslej sta se pomerila enkrat, pred dvema letoma je bil boljši Avstralec. Sugita na lestvici ATP zaseda 149. mesto, Kavčič pa z njim še ni igral. Rola bo v primeru uspeha v drugem krogu igral proti zmagovalcu dvoboja med Japoncem Goem Soedo in Američanom Johnom Isnerjem, če bo uvodni dvoboj dobil tudi Blaž Kavčič, pa ga v nadaljevanju čaka boljši iz obračuna med Špancem Nicolasom Almagrom in Francozom Gillesom Simonom.

Precej težje delo čaka Polono Hercog, trenutno 81. igralko sveta. Njena tekmica Davisova je na lestvici WTA namreč pred njo, na 79. mestu, lanski turnir na Otoku pa je končala v tretjem krogu. Slovenka in Američanka se do zdaj še nista srečali. V primeru uspešnega začetka bo Mariborčanka v drugem krogu igrala proti zmagovalki dvoboja med Čehinjo Barboro Zahlavovo-Štrycovo in Američanko Sloane Stephens.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chamberlain
26. 06. 2015 22.31
+1
Za Rolo in Kavčiča žreb sploh ni ugoden, čez prvi krog mogoče še prideta, v drugem ju pa čakata previsoki oviri (verjetno Isner in Simon).