Drugi športi

Hercogovi turnir v Mariboru

Maribor, 02. 06. 2013 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je zmagala na turnirju ITF Infond open v Mariboru z nagradnim skladom 25.000 dolarjev. Na igriščih ŽTK Železničar v Mariboru je v finalu z 2:1 v nizih premagala Hrvatico Ano Konjuh.

Za Hercogovo je to prva turnirska zmaga po poškodbi zapestja, zaradi katere je počivala štiri mesece. Mariborski turnir je pred tem zadnjič osvojila leta 2007, letos pa je v finalu s 3:6, 6:3 in 6:3 premagala Hrvatico Ano Konjuh. Polona Hercog se je po pripravljalnem turnirju v Španiji in neuspešnih kvalifikacijah Roland Garrosa v tekmovalne tirnice po poškodbi zapestja le vrnila zmagovito. Čeprav ji je na drugi strani mreže stala hrvaška "čudežna deklica" Ana Konjuh, Kamničanka na domačem terenu ničesar ni prepustila naključju, do zmage pa so ji po zaostanku z 0:1 v nizih veliko pripomogle izkušnje. Konjuhova je trenutno najboljša igralka sveta v konkurenci do 18 let, lani je s 14 leti osvojila tudi sloviti Orange Bowl. Vsekakor je bila Hrvatica na današnjem dvoboju enakovredna tekmica slovenski šampionki, teniški strokovnjaki pa ji upravičeno napovedujejo lepo prihodnost.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

"Ana je še mlada, pred njo je lepa prihodnost. Potem ko je dobila prvi niz, sem si mislila, saj ne more nadaljevati v takem ritmu in res je bilo tako. Moj glavni cilj tukaj je bil, da dobim čim več dvobojev, da se borim, tudi ko mi ne gre najbolje. Turnir je bil zelo močan in zame lep izziv, zato sem vesela, da sem lahko sodelovala, še posebej pred domačo publiko. Po vrnitvi po poškodbi rabiš težke tekme, tukajšnji turnir mi je dal veliko dobrih izkušenj, da lahko grem na naslednjega sproščeno, polna motivacije," je po zmagi dejala Hercogova. Konjuhova je Kamničanki servis v prvem nizu odvzela pri vodstvu s 3:2. V drugem nizu se je Hercogova hitro "pobrala" in tekmici servis odvzela za 2:0, nato še 4:0. A Hrvatica ni popuščala. Z rebreakom se je vrnila pri 5:2, a je Slovenka vseeno drugi niz dobila s 6:3. O zmagovalki je nato odločil zadnji niz, Hercogova je Konjuhovi servis odvzela za 3:2, nato po ogorčenem boju zadržala servis in za končno zmago na servis Hrvatice izkoristila že prvo zaključno žogo.

"Ana je res igrala fenomenalno. Pogoji niso bili lahki, v dvoboju pa sem se predvsem osredotočala nase, na svojo igro. Obe sva napadali, a ko sem v drugem nizu dvignila raven igre, mi Ana ni zmogla slediti, tam se je dvoboj zlomil. Rečem lahko, da sem odigrala na izkušnje in s trdo voljo," je povedala Hercogova, ki se je s tekmico danes na igrišče zaradi dežja podala s polurno zamudo. Prvi lopar Slovenije zdaj ne bo počival, Hercogova se že v ponedeljek odpravlja v Francijo. "Jutri letim v Marseille, na naslednji turnir ITF, kjer bom znova poskušala visoko. Načrtujem čim več turnirjev na pesku, saj pretirane menjave podlage po poškodbi niso dobre. Sicer so v načrtu tudi kvalifikacije Wimbledona, a bomo še videli. Tudi tej nižji turnirji so mi zdaj dodaten izziv. Poškodba je sanirana, to je zdaj v zadnjih tednih moj največji dosežek," je še dejala Hercogova, za katero je bila današnja prva turnirska zmaga po poškodbi zapestja, zaradi katere je počivala štiri mesece. Mariborski turnir je pred tem zadnjič osvojila leta 2007 in je edina igralka poleg Maše Zec Peškirič, ki je v Mariboru slavila dvakrat.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joker3
02. 06. 2013 14.43
+3
Bravo Polona, zdaj pa na WTA.