Drugi športi

Hercogova v Charlestonu preskočila drugo oviro

Charleston, 04. 04. 2012 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska udeleženka WTA teniškega turnirja v Charlestonu v Južni Karolini Polona Hercog je v drugem krogu turnirja s 6:3 in 6:2 premagala 77. igralko sveta Varvaro Lepchenko.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog nadaljuje z uspešnimi predstavami na turnirju v Charlestonu v Južni Karolini z nagradnim skladom 740.000 dolarjev. V drugem krogu je premagala domačinko Varvaro Lepchenko, 77. igralko sveta, s 6:3 in 6:2. Hercogova, ki še naprej zaseda 38. mesto na lestvici WTA, se bo v naslednjem krogu pomerila z zmagovalko dvoboja med tretjo nosilko Francozinjo Marion Bartoli in Rusinjo Vero Duševino. Za 21-letno Mariborčanko je to šele prva "vezana" zmaga na glavnih turnirjih v tej sezoni. Na dosedanjih osmih turnirjih z izjemo kvalifikacij namreč še ni dobila dveh dvobojev v nizu. Hkrati pa je to njena tretja zmaga v zadnjih štirih nastopih; na prejšnjem turnirju v Miamiju jo je porazila njena potencialna tekmica v osmini finala, Marion Bartoli.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

"Danes sem tekmo začela precej bolj odločno kot v prvem krogu. Čeprav je Lepchenkova neugodna levičarka, s katero sem se do sedaj pomerila dvakrat in zmagala enkrat, sem se poskušala osredotočiti predvsem na svojo igro in igrati napadalno. Servirala sem zelo dobro in igrala agresivno s forehanda, backhand pa menjala s sliceom in spinom. V naslednjem krogu me čaka zmagovalka Bartoli - Duševina, kjer je favoritinja Bartoli. Najine tekme so precej pogoste," je zapisala Hercogova.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uwish
05. 04. 2012 14.57
+1
lordslayer
05. 04. 2012 08.54
Lepo lepo, kar tako naprej, pa bo morda še kakšna lovorika padla...