Drugi športi

Hercogova izgubila v Cincinnatiju

Maribor, 14. 08. 2013 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je na turnirju WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,37 milijona dolarjev nastope končala v drugem krogu. Premagala jo je Italijanka Erranijeva.

Potem ko je bila uspešna v kvalifikacijah, v prvem krogu pa senzacionalno izločila 19. igralko sveta Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, je Polona Hercog klonila v drugem krogu proti šesti nosilki Italijanki Sari Errani. Erranijeva, šesta igralka s svetovne lestvice WTA, je danes z obilico težav šele po treh nizih izločila dobro razpoloženo Slovenko, ki se vrača po poškodbi. Italijanka je dobila prvi niz s 6:4, v drugem je bila s 7:5 boljša Hercogova, 102. igralka z zadnje jakostne lestvice, ki je tako dvoboj prevesila v odločilni tretji niz. Štajerka se je tudi v tretjem nizu dobro upirala izkušeni Italijanki, držala korak z njo še do 4:4, nato pa je Erranijeva dobila dve igri zapored in se skupno po dveh urah in 21 minutah igre veselila zmage proti Hercogovi, ki je v Cincinnatiju nastopala s posebnim povabilom prirediteljev.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Hercogova prekinila sodelovanje s švedskim trenerjem
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je sporazumno prekinila sodelovanje s švedskim trenerjem Mattiasom Arvidssonom. Od zdaj bo sodelovala z nekdanjim slovenskim igralcem, trenerjem Andrejem Kraševcem."Pred začetkom letošnje sezone je Polona Hercog začela sodelovati s švedskim trenerjem Arvidssonom. Zaradi poškodbe roke, ki je Polono v prvi polovici sezone oddaljila z igrišč, je bilo tudi sodelovanje s švedskim trenerjem pogodbeno spremenjeno in omejeno na določeno število tednov v sezoni. V ekipi smo se zaradi tega odločili, da potrebujemo dodatnega trenerja – partnerja za trening. K sodelovanju smo povabili nekdanjega slovenskega igralca in zdaj trenerja Kraševca. Dogovorjeno je bilo, da Andrej s Polono odpotuje na turnir v Palermo in nato še na turnir serije ITF na Češko. Izkazalo se je, da odlično sodelujeta, zato Andrej nadaljuje delo s Polono tudi na ameriški turneji, sočasno pa smo sporazumno prekinili sodelovanje z Arvidssonom. Njegovi pogoji, pod katerimi je bil pripravljen nadaljevati sezono, so bili za nas nesprejemljivi. Kondicijski trener še naprej ostaja Jure Šango," so sporočili iz tabora Mariborčanke.

Izid, 2. krog:
Sara Errani (Ita/6) - Polona Hercog (Slo) 6:4, 5:7, 6:4.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.