Drugi športi

Hercogova odpovedala turnirja v Indian Wellsu in Miamiju

Ljubljana, 28. 02. 2014 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je imela v zadnjem času kar nekaj težav s poškodbami, se počasi vrača v normalen trenažni proces. Kljub temu je že odpovedala udeležbo na turnirjih v Indian Wellsu in Miamiju, vprašanje pa je, ali se bo na igrišča vrnila prej kot pred začetkom sezone na peščenih igriščih.

"S kondicijskim trenerjem in fizioterapevtom sem opravila dvotedenski program, ki je bil skrbno načrtovan. Bilo je nujno dobiti odgovore, ali je telo že pripravljeno na napore, ki jih zahteva trening pod večjimi obremenitvami. V naslednjem tednu se nam pridruži tudi Igor Šarič, tako da bodo končno vključeni tudi teniški treningi, ki jih zelo pogrešam. Zavedam se, da bi bilo vsako prehitevanje dogodkov nevarno, zato mi ne preostane drugega, kot da sem potrpežljiva in sledim programu, ki je bil sestavljen na podlagi zdravniških izvidov," je v sporočilu za javnost zapisala Hercogova.

"Na turnejo WTA se hočem vrniti 100-odstotno pripravljena, tudi če to pomeni izgubo še kakšnega dodatnega turnirja. Odpovedala sem turnirja v Indian Wellsu in Miamiju. Glede na potek treningov in mojo pripravljenost pa se bomo odločili, ali bom pred začetkom peščenega dela sezone odigrala še kakšen turnir na trdi podlagi ali ne. Moj edini cilj je, da sezono od vrnitve na turnirje naprej odigram kompletno in se že letos vrnem nazaj na svoj najboljši položaj na lestvici WTA," je še povedala Hercogova, ki je nazadnje igrala na prvem turnirju za grand slam v sezoni, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, kjer se je poslovila že po prvem dnevu na igrišču; 14. januarja je zaradi poškodbe rebra predala dvoboj Francozinji Alize Cornet v drugi igri prvega niza pri zaostanku z 0:1. Nato je odpovedala tudi reprezentančni nastop v pokalu federacij.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Potem ko je morala prejšnjo sezono končati predčasno, je konec decembra začutila bolečine v hrbtu in zaradi previdnosti prekinila priprave ter se odpravila v Zagreb, kjer v tamkajšnji kliniki že dlje časa spremljajo zdravljenje rebra, ki si ga je poškodovala lani na azijski turneji. Preiskave so potrdile, da je fraktura na kosti zaceljena, vendar je na mestu poškodbe nastal edem, ki povzroča bolečino ob ekstremnih naporih. To je že tretja njena resnejša poškodba v zadnjih dveh letih in pol. Najprej se je s podobno stresno frakturo srečala v predelu medenice, začetek lanske sezone pa je izpustila zaradi poškodbe zapestja. V novo sezono je stopila z novim trenerjem, petim v zadnjih petih letih; gre za hrvaškega strokovnjaka Igorja Šarića.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
28. 02. 2014 21.35
-1
Anoreksija je nardila svoje