Drugi športi

Polona Hercog: Mislila sem, da ne bom mogla več igrati tenisa

Bastad, 23. 07. 2012 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenutno najboljša slovenska igralka Polona Hercog se je ta konec tedna na Švedskem zapisala v teniško zgodovino. Postala je prva Slovenka, ki je ubranila naslov na turnirjih WTA, hkrati pa se je z drugo turnirsko zmago v karieri na večni lestvici slovenskih igralk prebila na tretje mesto.

Pred Mariborčanko Polono Hercog sta zdaj le Mima Jaušovec, ki ima ob grand slam naslovu na odprtem prvenstvu Francije (1978) še štiri zmage na turnirjih WTA med posameznicami (Rim, Toronto, Hamburg, Los Angeles), ter Katarina Srebotnik s štirimi naslovi (Stockholm, Auckland, Acapulco, Estoril). Hercogova je za seboj pustila tako Majo Matevžič (Bratislava) kot Tino Pisnik (Bol). Glede na to, da ima Hercogova šele enaindvajset let, se pravi, da sploh še ni v najboljših teniških letih, je pred njo še sijajna kariera. A le malokdo ve, da je bila Hercogova še manj kot dva meseca nazaj v skrbeh, ali bo sploh lahko še igrala tenis.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Bolečine v spodnjem delu hrbta so jo začele ovirati zgodaj spomladi. Nekaj časa jih je še uspešno prenašala, se vmes uvrstila tudi v polfinale turnirja v Charlestonu, nato pa so postale vedno hujše. Po zdravniških pregledih in slikanju so ji zdravniki pred Rolandom Garrosom priporočili tri tedne počitka, vendar se je bolečina v Parizu znova pojavila. "Zdravniki so me zaradi bolečin vnovič napotili na pregled z magnetno resonanco, ki je pokazal blago stres-frakturo na križnici. Odločili smo se, da moramo ukrepati in poskušati čim prej sanirati poškodbo. Zato sem odšla k priznanemu fizioterapevtu na Kanarske otoke, kjer sem dvanajst dni hodila na različne terapije," se spominja Hercogova in nadaljevala: "V določenem trenutku me je postalo strah, da ne bom mogla več igrati tenisa, saj so morali že mnogi športniki zaradi tovrstnih poškodb prekiniti kariero. Zdaj bolečin ne čutim več in zdravniki pravijo, da se običajno te poškodbe ne ponavljajo. Na turnirjih me odslej spremlja tudi osebni fizioterapevt."

Zasluge za zmago v Bastadu zato pripisuje tudi tej poškodbi. "Ko se enkrat znajdeš v položaju, ko je ogrožena tvoja kariera, začneš razmišljati nekoliko drugače. Vrnitev na teniška igrišča mi pomeni ogromno, saj tu počnem to, kar najbolj ljubim. Če pa ob tem še zmagujem, je občutek res fenomenalen," dodaja Hercogova, ki se v sredo odpravlja v London na olimpijske igre.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.