Drugi športi

Haye doživel grenak poraz po predčasni prekinitvi dvoboja

London, 05. 03. 2017 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Britanski boksar Tony Bellew je v dvoboju težke kategorije v londonski dvorani O2 premagal rojaka Davida Haya po prekinitvi v 11. rundi. Za Bellewa je bila to 30 zmaga na 32 profesionalnih dvobojih v karieri.

Tony Bellew (desno) je premagal Davida Haya.
Tony Bellew (desno) je premagal Davida Haya. FOTO: AP

Dvoboj ni štel za nobenega od naslovov, je pa Tony Bellew sicer svetovni prvak po verziji WBC v kategoriji kruzer (do 90,892 kg), David Haye pa je nekdanji svetovni prvak težke kategorije verzije WBA. Nekdanji svetovni prvak in veliki favorit Haye, ki je v karieri med drugim v kategoriji kruzer osvojil naslove svetovnega prvaka po vseh verzijah, je tako doživel hud poraz, kljub dejstvu, da je imel prvih pet rund pobudo v ringu, v šesti rundi pa je po izmenjavi težkih udarcev izgubil primat. Bržkone se mu je ponovila poškodba ahilove tetive, saj je moral po dvoboju v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli gleženj. Bellew je nato šele v 11. rundi pokazal premoč, dvoboj pa je sodnik prekinil, potem ko so iz kota nekdanjega svetovnega prvaka v ring vrgli brisačo.

Za Bellewa, 34-letnega in 191 centimetrov visokega borca, je to 30. zmaga v 32. dvoboju kariere, medtem ko je 36-letni Haye, ki je prav tako visok 191 centimetrov, v svojem 31. dvoboju utrpel tretji poraz. Haye je že leta 2011 izgubil borbo za naslov svetovnega prvaka proti Vladimirju Kličku, pred petimi leti pa se je umaknil iz profesionalnega boksa. Tokratni dvoboj je bil šele tretji po vrnitvi v ring.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrtnar01
05. 03. 2017 18.29
+13
ve kdo,kaj se dogaja s Klinčkotom? Bo še boksal ali je boks. rokavice obesil na klin?
Erik Volk
05. 03. 2017 19.35
-9
Aprila bo boksal za naslov prvaka proti A. Jousha...To naj bi bila borba desetletja...Oba sta podobne konstitucije, kilogramov in razpona rok. Je pa Jousha več kot 10 let mlajši in še nikoli poražen. Večin njegovih nasprotnikov pade v kratkem času. Mislim, da Kličku trda prede...Ga pa prav zaradi tega spoštujem...ker si upa v tak dvoboj kljub svojim letom in takemu nasprotniku...