Drugi športi

Hamilton o Armstrongu: Če bo priznal, mu bodo ljudje oprostili

New York, 17. 10. 2012 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji vrhunski kolesar Tyler Hamilton je eden iz skupine tistih športnikov, ki so prekinili kolesarsko omerto. Priznal je, da je v kolesarstvu prisoten doping, ki ga je tudi sam uporabljal. Armstrongu svetuje, naj vse prizna, saj mu bodo ljudje oprostili.

Tyler Hamilton je odkrito dejal, da je bilo profesionalno kolesarstvo dolgo časa ohromljeno zaradi dopinga in Američan je trdno prepričan, da se bo "zdravljenje" začelo, ko bo povsem prekinjen "zakon molčečnosti", saj sedaj navkljub priznanjem še vedno obstaja veliko tistih, ki tega ne priznavajo. Hamilton je bil eden od članov kolesarske ekipe, ki jo je vodil Lance Armstrong, in je tudi pričal proti njemu. Leta 2009 se je Hamilton upokojil, ko je dobil osemletno prepoved nastopanja zaradi tretjega pozitivnega dopinškega testa. "Vidim veliko profesionalnih kolesarjev, proti katerim sem tekmoval v preteklosti in ti še vedno popolnoma zanikajo uporabo dopinga ali zanikajo, da bi videli ali vedeli kar koli o tej temi. Dobro, če pravijo, da se niso dopingirali, jim verjamem, vendar da ne bi vedeli ničesar o tem, to pa je že malo preveč. To je del težav, ki ostajajo, "omerta" še vedno velja," je povedal za Reuters.

Hamilton je prepričan, da mora resnica priti na dan, in verjame, da bo slej ko prej resnico moral povedati tudi Armstrong: "Bil bi presenečen, če nekega dne ne bo priznal, saj če bo nadaljeval z negiranjem vsega skupaj, je to ogromna, ogromna teža. Če bo povedal resnico, bodo posledice, vendar mu bo na dolgi rok lažje. Ljudje oprostijo, ne držijo zamer za vedno."

Tyler Hamilton
Tyler Hamilton FOTO: Reuters


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pabo38
19. 10. 2012 00.18
+3
kako to, da je bil na vseh testih negativen? Proti njem pričajo pa sami takšnji, ki so jih ujeli. Je to posledica zamere? Je pač cel tim delal za njega in so mejo dovoljenega testiral na sotekmovalcih, tako da sam ni šel nikoli čez mejo. Torej je nedolžen. Na pašto in cviček Jani, pa tudi ti ne goniš.
ietsspesiaals
17. 10. 2012 21.11
+1
usi kolesarji v špici so na dopingu drgač nebi mogl bit konkurenčni najbolšim
michoslo
17. 10. 2012 17.55
+11
kako lahko človek ki so ga trikrat ujeli na dopingu tako govori o človeku ki ga niso nikoli, a dirkala sta v istem časovnem obdobju.
hiterkstrela
18. 10. 2012 10.40
+2
dobro vprašanje???? ne odlično vprašanje!!!!! Lance je legenda, vsaj zame!!!!