Drugi športi

Hamilton dobil 69. kvalifikacije v karieri in v kaosu Monze podrl rekord legendarnega Schumacherja

Monza, 02. 09. 2017 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kaotične sobotne kvalifikacije pred VN Italije v Monzi je dobil Britanec Lewis Hamilton (Mercedes). Drugega in tretjega mesta sta se ob kaznih za ekipo Red Bulla presenetljivo razveselila Lance Stroll (Williams) in Esteban Ocon (Force India).

Hamilton med sobotnimi kvalifikacijami.
Hamilton med sobotnimi kvalifikacijami. FOTO: AP
Na vrhu lestvice najuspešnejših dirkačev, ko gre za kvalifikacije, je Hamilton zdaj povsem na vrhu z 69 zmagami. Dolga leta neulovljivi sedemkratni prvak Schumacher pa je drugi z eno manj (68). Vsi drugi so daleč zadaj, tretji je pokojni Brazilec Ayrton Senna s 65, četrti pa vodilni v letošnjem SP Nemec Sebastian Vettel z 48. Med še aktivnimi dirkači pa je na tej lestvici na 13. mestu še Fernando Alonso z 22 najboljšimi startnimi položaji.

Potem ko se je prejšnji teden Britanec Lewis Hamilton izenačil z Michaelom Schumacherjem na vrhu lestvice najuspešnejših dirkačev formule 1 po številu zmag v kvalifikacijah, je zdaj z 69 "pole positioni" sam na prvem mestu. Rekordnega je dosegel v soboto v Monzi na zaradi dežja močno razvlečenih kvalifikacijah pred nedeljsko dirko. Prireditelji dirke za VN Italije v Monzi imajo velike težave z vremenom. Po nesreči Romaina Grosjeana so kvalifikacije hitro prekinili, potem pa je močan naliv nenehno prestavljal nadaljevanje. Šele po dveh urah je bila steza spet primerna za dirkanje, Hamilton pa je dokazal, da želi priti še bližje vodilnemu v SP Sebastianu Vettlu (Ferrari). Drugi čas v Monzi je dosegel mladi adut Red Bulla Nizozemec Max Verstappen, uspeh ekipe s krili je s tretjim dosežkom dopolnil Avstralec Daniel Ricciardo. A zaradi kazni in nameščanja novih delov dirkalnika bosta oba voznika Red Bulla začela s slabših izhodišč, na startu nedeljske dirke pa bo tako ob Hamiltonu Williamsov kanadski dirkač Lance Stroll. Tretji v startni vrsti pa bo Francoz Esteban Ocon (Force India).

Precej slabše izhodišče bo imel Vettel, saj je bil le osmi. Pred 13. dirko sezone ima Nemec na vrhu skupnega seštevka sedem točk naskoka pred Hamiltonom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Musti
02. 09. 2017 19.48
+2
Dejte začet spet prenašat tale cirkus
CURVANORD Zanetti
02. 09. 2017 20.36
+1
Nimajo komentatorja ,Alisic pa noce iz studija repat,pogoj ima iz prizorisc
Principat
02. 09. 2017 21.35
+3
on je le en velik vehementnež , pokasiral goro denarja zmeraj z izsiljevanjem ,, pa lapa l ,, drugi tuji kanali imajo strokovnost in so realni do slehernega voznika
CURVANORD Zanetti
02. 09. 2017 21.46
+1