Drugi športi

Murray opravil z Del Potrom, Wawrinka s Fogninijem, slovo Radwanske in Srebotnikove

Pariz, 03. 06. 2017 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Romunka Simona Halep se je z zmago proti Rusinji Dariji Kasatkini uvrstila v četrti krog odprtega teniškega prvenstva v Franciji. Prvi teniški igralec sveta in prvi nosilec odprtega prvenstva Francije, Britanec Andy Murray, se je z zmago proti Argentincu Juanu Martinu del Potru uvrstil v osmino finala.

Murray je prestal pomemben izpit proti Del Potru.
Murray je prestal pomemben izpit proti Del Potru. FOTO: AP

Sobota v teniškem Parizu je minila v znamenju zanesljivih zmag prvo- in tretjepostavljenih Andyja Murrayja in Stana Wawrinke, polovičnega uspeha Slovenk med dvojicami in dežja, ki je igralcem v poznih popoldanskih urah prekrižal načrte na igriščih Roland Garrosa. Tretji nosilec odprtega teniškega prvenstva Francije, Švicar Wawrinka, sicer zmagovalec Roland Garrosa leta 2015, se je z zmago proti Italijanu Fabiu Fogniniju s 7:6 (2), 6:0 in 6:2 uvrstil v osmino finala. V njem bo igral proti Francozu Gaelu Monfilsu ali Richardu Gasquetu. Fognini je v prvem nizu dvakrat serviral za niz, a se Wawrinka ni dal, nato pa v nadaljevanju Italijana odpihnil. Podobno malo dela po prvem nizu je imel prvi teniški igralec sveta in prvi nosilec Škot Murray, ki se je z zmago proti Argentincu Juanu Martinu del Potru s 7:6 (8), 7:5 in 6:0 uvrstil v osmino finala Roland Garrosa. V naslednjem krogu bo igral proti Američanu Johnu Isnerju ali Rusu Karenu Hačanovu. "Pričakoval sem težko tekmo, tisti, ki bi dobil prvi niz, bi dobil dodatno spodbudo. Če bi jaz izgubil ta niz, bi se verjetno težko vrnil," je priznal Murray, potem ko je njegov tekmec zapravil štiri zaključne žogice za zmago. Uspešen je bil tudi sedmi nosilec Hrvat Marin Čilić, v treh nizih je gladko premagal Španca Feliciana Lopeza. V tretji krog ženskih dvojic se je prebila polovica Slovenk. Andreja Klepač je bila uspešna, medtem ko je Katarina Srebotnik izpadla. Klepačeva je v drugem krogu s Španko Mario Jose Martinez-Sanchez izločila Američanki Jennifer Brady in Alison Riske, Srebotnikova je izpadla skupaj z Američanko Abigail Spears. Srebotnikova in Spearsova, osmi nosilki OP Francije, sta proti Romunki Irini Camelii Begu in Kitajki Saisai Zheng izgubili s 6:1, 4:6 in 3:6. Pred tem sta v prvem krogu ukanili špansko navezo Lara Arruabarrena-Arantxa Parra-Santonja in zmagali s 6:4, 3:6 in 6:4. Klepačeva in Martinez-Sanchezova sta ameriški par premagali s 6:2 in 6:3. V naslednjem krogu slovensko-špansko dvojico čaka boljši par iz obračuna med Čehinjama Lucie Hradecka in Katerina Siniakova ter Čehinjo Barboro Krejčikovo in Tajvanko Hao-Ching Chan.

Srebotnikova je Roland Garros v konkurenci dvojic že končala, še vedno pa je v igri med mešanimi pari. Skupaj z Južnoafričanom Ravenom Klaasenom sta se kot četrta nosilca prebila v drugi krog. Pri ženskah se je poslovila deveta nosilka Agnieszka Radwanska, ki jo je premagala Francozinja Alize Cornet s 6:2, 6:1. Bolj uspešna je bila Danka Caroline Wozniacki, ugnala je Američanko Catherine Bellis, Španka Carla Suarez Navarro pa je ustavila 14. nosilko Rusinjo Jeleno Vesnino s 6:4, 6:4. "Prosila sem, naj me ne uvrstijo na prvi dvoboj dneva ob 11. uri. Ne maram igrati zgodnjih tekem, počutim se, kot da sem pravkar prišla iz postelje," se je po dvoboju, pa čeprav je bila uspešna, pritoževala Cornetova. S svojo zmago je sicer pripomogla k največjemu uspehu francoskega ženskega tenisa na največjem domačem tekmovanju, saj Francozinje v Parizu že 23 let niso imele treh igralk med najboljšimi 16, kolikor se jih je tja uvrstilo letos. Preostale dvoboje so morali kmalu po 17. uri zaradi dežja prekiniti, po dveh urah čakanja pa so nato prireditelji in igralci obupali ter potegnili črto pod deževno pariško soboto.

Izidi (Pariz, grand slam/36 milijonov evrov):

- moški, 3. krog:
Andy Murray (VBr/1) ‒ Juan Martin del Potro (Arg/29) 7:6 (8), 7:5, 6:0;
Fernando Verdasco (Špa) ‒ Pablo Cuevas (Uru/22) 6:2, 6:1, 6:3;
Stan Wawrinka (Švi/3) ‒ Fabio Fognini (Ita/28) 7:6 (2), 6:0, 6:2;
Kevin Anderson (Jar) ‒ Kyle Edmund (VBr) 6:7 (6/8), 7:6 (4), 5:7, 6:1, 6:4;
Marin Čilić (Hrv/7) ‒ Feliciano Lopez (Špa) 6:1, 6:3, 6:3;
Stan Wawrinka (Švi/3) ‒ Fabiu Fogniniju (Ita) 7:6 (2), 6:0, 6:2; 

- ženske, 3. krog:
Caroline Wozniacki (Dan) ‒ Catherine Bellis (ZDA) 6:2, 2:6, 6:3;
Carla Suarez Navarro (Špa/21) ‒ Jelena Vesnina (Rus/14) 6:4, 6:4;
Simona Halep (Rom/3) ‒ Darija Kasatkina (Rus/26) 6:0, 7:5;
Caroline Garcia (Fra/28) ‒ Hsieh Su-Wei (Taj) 6:4, 4:6, 9:7;
Alize Cornet (Fra) ‒ Agnieszka Radwanska (Pol/9) 6:2, 6:1.

- ženske, dvojice, 2. krog:
Katarina Srebotnik/Abigail Spears (Slo/ZDA/8) ‒ Irina Camelia Begu/Saisai Zheng (Rom/Kit) 1:6, 6:4, 6:3;

- ženske, dvojice, 2. krog:
Andreja Klepač/Maria Jose Martinez-Sanchez (Slo/Špa) ‒ Jennifer Brady/Alison Riske (ZDA) 6:2, 6:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.