Drugi športi

VIDEO in FOTO: Farfus zmagovalec uvodne dirke serije DTM

Hockenheim, 05. 05. 2013 06.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na uvodni dirki serije DTM v Hockenheimu je zmagal Brazilec Augusto Farfus (BMW). Drugo mesto si je priboril Nemec Dirk Werner (BMW), tretje pa njegov rojak Christian Vietoris (Mercedes).

V nemškem Hockenheimu se je začela letošnja sezona serije DTM. Nemško prvenstvo turnih avtomobilov utegne biti zanimivo kot že dolgo ne, v karavani je tudi nekdanji dirkač formule 1 Timo Glock, ki pa se na sobotnih kvalifikacijah ni najbolje odrezal in je dosegel šele 15. čas. Najboljši startni položaj si je zagotovil Nemec Timo Scheider (Audi), ki je prehitel Augusta Farfusa (BMW) in rojaka Christiana Vietorisa (Mercedes-Benz). Scheiderju je po startu uspelo zadržati prvo mesto, za vrat pa mu je neumorno dihal Farfusa. Dirkač BMW ga je prehitel v četrtem krogu, zatem pa zapeljal v bokse in zamenjal mehke gume s tršimi. Dirkač Audija je vztrajal na stezi. V petem krogu je Francozu Adrienu Tambayju odpovedal motor, njegov audi pa je zagorel. Delavci so ga pogasili, na stezo pa je zapeljal varnostni avtomobil. V vodstvu je bil najmlajši tekmovalec v karavani DTM Nemec Pascal Wehrlein, vendar ga je Farfus kmalu ugnal in vodstva ni več izpustil iz rok. Drugo mesto je pripadlo Dirku Wernerju (BMW), tretje pa Vietorisu (Mercedes).

Posnetek dirke si lahko ogledate na VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sauber
05. 05. 2013 16.14
+4
Bravo BMW. Le tako naprej.
KimiRaikkonen
05. 05. 2013 13.01
+20
mislm boljš da ste tiho in napišete pravo ime kot pa napačen vzdevek...LEDENI FINEC oz.ICEMAN je samo KIMI RAIKKONEN in NE MIKA..MIKA HAKKINEN je THE FLYING FINN in ne pišite bedarij prosim...pa LP
rko
05. 05. 2013 21.33
+2
Keržišnik in podobni so njihova "stroka" tko da, nevem če bo kej haska od tega da jim ti dobrohotno želiš pomagat
Grega77
05. 05. 2013 21.57
+2
Pa ne samo on tudi skubicovih polhnih ust znanja imam počasi že dovolj...
KimiRaikkonen
06. 05. 2013 16.52
no sej zdej so pa iz mene nardili bedaka in zamenjali cel članek komentar pa pustili tako da zgleda kot da sm mal prtegnjen in kr neki pišem :D hahaha ma kakšne ej