Drugi športi

Hackett in Phelps sta se po skupnih pripravah pogovorila o vzponih in padcih v zasebnem življenju

Baltimore, 02. 01. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Plavalni legendi Američan Michael Phelps in Avstralec Grant Hackett sta v decembru v Arizoni opravila skupne treninge v pripravi na olimpijske igre v Rio de Janeiru 2016, poročajo avstralski mediji. Tekmovalca, ki sta izmenjala tudi bogate izkušnje, je treniral dolgoletni Phelpsov trener Bob Bowman.

Dvakratni olimpijski prvak Grant Hackett se po šestih letih premora pri 35 letih vrača v bazene z željo, da si zagotovi nastop v Braziliji. Pri tem si želi čim bolj pestro mednarodno sodelovanje, zato je treniral tudi z drugima ameriškima zvezdnikoma Ryanom Lochtejem in Missy Franklin.

Phelps je skupaj s Hackettom opravil skupne treninge v pripravi na OI 2016.
Phelps je skupaj s Hackettom opravil skupne treninge v pripravi na OI 2016. FOTO: Reuters

"Res sem zelo užival z Michaelom Phelpsom. Zelo dobro je bilo tudi to, da sem se lahko osredotočil le na lastno delo, pri tem pa seveda tudi izkusil, kaj počneta Phelps in Bowman. Za nameček sva se z Michaelom lahko pogovorila tudi o vzponih in padcih v športu in zasebnem življenju," je dejal petkratni svetovni prvak Hackett.

Priprave na igre je Hackett vzel zelo resno: "Če pogledam na rojstni list, seveda vem, da to niso moje prve igre, a vse skupaj je že kot nekakšno vnovično rojstvo. Seveda zdaj na vse skupaj gledam povsem z druge perspektive, kot ob prvih pripravah."

Hackett in Phelps veljata za plavalni legendi, oba pa sta imela tudi težave v zasebnem življenju. Medtem, ko so Phelpsovi alkoholni izleti dobro znani in tekmovalec se je zanje pokesal, pa si je Hackett privoščil ločitev v najslabšem smislu besede, saj je bilo v Melbournu med drugim razbito tudi skupno stanovanje sedaj že nekdanjih zakoncev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.