Drugi športi

Gulbis spregovoril o noči v zaporu, bogastvu in tenisu

London, 27. 06. 2012 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tenisač Ernests Gulbis je v prvem krogu prestižnega Wimbledona opozoril nase z zmago nad finalistom iz leta 2010 Tomasom Berdychom. Po zmagi pa je latvijski športnik, ki izvira iz zelo bogate družine, spregovoril tudi o tisti manj športni plati svojega življenja. Med drugim mu namreč niso tuji niti zapori.

Številka 87. svetovnega moškega tenisa Ernests Gulbis bo najverjetneje v Wimbledonu nekoliko popravil svoj položaj na lestvici ATP, na sveti travi pa je v uvodnem dvoboju presenetil Tomasa Berdycha, sicer finalista dogodka iz leta 2010. Latvijec izvira iz izjemno bogate družine – njegov oče je tretji najbogatejši državljan Latvije –, na turnirje pa tako prihaja z zasebnim letalom. "To je res. Imam še helikopter, podmornico in vesoljsko ladjo,“ je intervju za The Tennis Space v šaljivem tonu začel tenisač in se dotaknil madeža na dosedanji športni poti, trenutka, ko je moral prenočiti v zaporu v švedski prestolnici. Razlog je tičal v iskanju prostitutke: "Bilo je super, zelo zabavno in še bolj smešno. Kljub vsemu nikoli več ne bom odpotoval na Švedsko. Tam, če se odpravite ven in spoznate kakšno dekle, takoj končate v zaporu. Ko spoznate kakšno dekle, je ne vprašate, s čim se ukvarja, ne zanima vas, ali je frizerka ali kaj drugega. Tudi ona me ni vprašala, če pa to stori, pa ji praviloma rečem, da sem glasbenik. Kakor koli že, bilo je zanimivo in mislim, da bi moral vsakdo vsaj enkrat v zapor.

Ernests Gulbis
Ernests Gulbis FOTO: Reuters

Med drugim pa je v intervjuju za omenjeni magazin Gulbis spregovoril tudi o bogastvu, natančneje denarju, ki je zadnja težava v družini: "Glede na to, da prihajam iz bogate družine, je denar zame nekaj povsem normalnega in nima nobene povezave s tenisom. Tenisači, ki prihajajo iz finančno skromnejših družin, se trudijo, da bi zaslužili, jaz pa tega cilja nimam. Ne vem, ali imam rad tenis, ampak zelo rad tekmujem. Treninge sovražim. Nisem nor na tenis. V življenju je namreč še veliko lepših stvari od tega.“ Poleg tega se je Latvijec dotaknil še tradicionalnega lomljenja loparjev – letno jih zlomi med 60 in 70 – in dodal, da mu je najbolj neprijetno, ko obišče tovarno, kjer jih izdelujejo zanj in vidi kako zelo se ljudje trudijo, da bi mu izdelali kar najboljši lopar, on pa ga v hipu zlomi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Die einemaister
27. 06. 2012 10.01
+8
očkov sinko, temu primerni so pa tudi rezultati
dk8
27. 06. 2012 12.30
+9
Maš prav, sam težko dvomm da bi ti pri taki količini denarja treniral kot nor da bi bil boljši..Večina jih igra samo za denar, on pa ima tega preveč in več od očitno igra tenis le za zabavo, ker kaj drugega itak nima za počet :)
Die einemaister
27. 06. 2012 16.54
-1
ah sej ne trenira kot nor, če bi bi bil višje kot 91 pa še kak turnir bi osvojil, res d je že bil višje samo niha po 50 mest nazaj naprej to je zame muha enodnevnica