Drugi športi

Giro: Contador jo je kar dobro skupil v množičnem padcu

Firence, 14. 05. 2015 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nemec Andre Greipel (Lotto) je zmagovalec šeste etape dirke po Italiji od Montecatini Terme do Castiglione Della Pescaia v dolžini 183 kilometrov. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Italijana Matteo Pelucchi (IAM) in Sacha Modolo (Lampre-Merida).

Tokratno etapo je zaznamoval cilj sprint, v katerem je bil najmočnejši Nemec Andre Greipel, ki je po panoramski vožnji po Toskani za etapno zmago premagal domačina Mattea Pelluchija in Sascha Modola. Španec Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), ki je na Giru slavil leta 2008, je še naprej vodilni, oblečen v rožnato majico. Čeprav je bil le dvesto metrov pred ciljem udeležen v množičnem padcu, po padcu se je pobral in prevozil cilj, vendar pa se je videlo, da jo je kar dobro skupil. Na odru, ob razglasitvi rezultatov, je namreč imel precej težav, saj leve roke, udarec je dobil v ramo in koleno, ni mogel dvigniti, tako da si rožnate majice ni mogel obleči. Najhuje jo je v padcu skupil Daniele Colli, ki si je zlomil roko. Posnetek kamer, ki so ga predvajali po televiziji, je pokazal, da za množični padec ni bil kriv kateri od kolesarjev, ki bi si s prerivanjem želel zagotoviti čim boljši položaj, ampak nespametni fotograf, ki je čez ograjo molel fotografski aparat in tako poskrbel za nesrečo.

Andre Greipel
Andre Greipel FOTO: Reuters

Šeste etape ni zaznamoval Slovenec. Potem ko je Jan Polanc (Lampre-Merida) zmagal na sredini peti etapi, se je tudi danes zelo dobro odrezal še en slovenski udeleženec Gira. Luka Mezgec (Giant-Alpecin) je namreč etapo končal v prvi deseterici na osmem mestu, Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice) pa je bil 15. V skupnem seštevku je najvišje uvrščeni Slovenec Polanc na 40. mestu. "Razpletlo se je natanko v skladu z načrti, zahvaljujoč pomoči moštvenih kolegov sem lahko 600 metrov pred ciljem močno pritisnil," je dejal Greipel, ki je osvojil še tretjo etapo na dosedanjih nastopih na italijanski pentlji.

Petkova sedma etapa bo najdaljša na tokratnem Giru, kolesarji bodo morali premagati 264 km od Grosseta do Fiuggija, južno od Rima. Na njej bo Polanc vozil oblečen v modro majico najboljšega kolesarja na gorskih ciljih, ali bo dirko nadaljeval Contador, pa bo znano po zdravniškem pregledu.

Izidi:
1. Andre Greipel (Nem/Lotto Soudal) 4:19:42
2. Matteo Pelucchi (Ita/IAM)
3. Sacha Modolo (Ita/Lampre-Merida)
4. Manuel Belletti (Ita/Southeast)
5. Giacomo Nizzolo (Ita/Trek)
6. Alessandro Petacchi (Ita/Southeast)
7. Elia Viviani (Ita/Sky)
8. Luka Mezgec (Slo/Giant-Alpecin)
9. Nicola Ruffoni (Ita/Bardiani CSF)
10. Davide Appollonio (Ita/Androni Giocattoli)
...
15. Grega Bole (Slo/CCC Sprandi Polkowice)
102. Jan Polanc (Slo/Lampre-Merida) isti čas

- skupni vrstni red:
1. Alberto Contador (Špa/Tinkoff-Saxo) 20:25:36
2. Fabio Aru (Ita/Astana) + 0:02
3. Richie Porte (Avs/Sky) 0:20
4. Roman Kreuziger (Češ/Tinkoff-Saxo) 0:22
5. Dario Cataldo (Ita/Astana) 0:28
6. Esteban Chaves (Kol/Orica GreenEdge) 0:37
7. Giovanni Visconti (Ita/Movistar) 0:56
8. Mikel Landa Meana (Špa/Astana) 1:01
9. Davide Formolo (Ita/Cannondale-Garmin) 1:15
10. Andrey Amador (Kos/Movistar) 1:18
...
40. Jan Polanc (Slo/Lampre-Merida) 17:18
84. Grega Bole (Slo/CCC Sprandi Polkowice) 38:19
156. Luka Mezgec (Slo/Giant-Alpecin) 1:01:50

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.