Drugi športi

Greipel zmagovalec pete etape Toura

Amiens, 08. 07. 2015 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški kolesar Andre Greipel (Lotto) je zmagovalec 5. etape dirke po Franciji. Na 189,5 kilometra dolgi etapi od Arrasa do Amiensa je edini slovenski udeleženec Toura Kristijan Koren (Cannondale-Garmin) etapo končal na 26. mestu

Andre Greipel (Lotto) je zmagovalec pete etape dirke po Franciji. Nemški kolesar je po drugi dobil še peto etapo Toura, skupno karierno osmo. Greipel je slavil na preizkušnji v deževnem in vetrovnem vremenu dolgi 189,5 km od Arrasa do Amiensa. "Zahvalil bi se celotnemu moštvu, kajti prav vsi člani ekipe so garali za to zmago. To je bila prva etapa letošnjega Toura, ki se je končala z množičnim sprintom, zanimivo pred mano je bilo še zadnjih 300 metrov, mislil sem si, da so me popolnoma zaprli, a sem opazil luknjo in izkoristil priložnost," je dejal kolesar, ki se ga je kot močnemu in brezkompromisnemu sprinterju prijel vzdevek Gorila. Greipel je še naprej oblečen v zeleno majico vodilnega sprinterja.

Andre Greipel
Andre Greipel FOTO: Reuters

Drugo mesto je pripadlo Slovaku Petru Saganu (Tinkoff-Saxo), tretji pa je bil Britanec Mark Cavendish (Etixx - Quick-Step), ki je nadoknadil zaostanek po težavah s predrto zračnico. Nemec Tony Martin (Etixx - Quick-Step) je ohranil mesto vodilnega po zaslugi dobrega sprinta, ko je ohranil stik z vodilno skupino, in bo tudi na šesti etapi od Abbevilla do Le Havra (191,5 km) oblečen v rumeno majico. Britanec Christopher Froome (Sky) na drugem mestu skupno zaostaja 12 sekund.

Edini slovenski udeleženec Toura Kristijan Koren (Cannondale-Garmin) je etapo končal na 26. mestu in je bil v skupini 65 kolesarjev, ki so jim priznali čas zmagovalca etape.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Seljako1899
08. 07. 2015 20.50
Model jih je potrgu svaka čast Andre! Trenutno za moje pojme najboljši šprinter na Touru. Sagan je bil dober a na žalost se je spustil prepozno v šprint nakoncu vseeno vsaj drugi. Razočaral pa za moje pojme spet Cavendish imel je pred sabo in Kwiatkowskega in Martina na koncu pa še Renshawa in spet zablokiru k je blo najbolj pomembno...