Drugi športi

Grega Žemlja v polfinalu challengerja Tilia Open Portorož, kjer ga čaka prvi nosilec Mayer

Portorož, 11. 08. 2016 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja se je uvrstil v polfinale teniškega challengerja Tilia Open v Portorožu. V četrtfinalu je premagal Srba Marka Tepavca, v polfinalu pa se bo pomeril s prvim nosilcem turnirja Florianom Mayerjem. Polfinale si boste v petek ob 20.00 lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

Grega Žemlja.
Grega Žemlja. FOTO: Damjan Žibert

V drugem polfinalu bosta igrala Rusa Aleksander Kudrjavcev in Daniil Medvedjev. Žemlja je za zmago potreboval slabo uro in pol, v drugem nizu pa je zaostajal že z brejkom zaostanka, a se vrnil v igro in dvoboj sebi v prid odločil v podaljšani igri drugega niza. V prvem je do odločilnega odvzema servisa prišel prav v zadnji, deveti igri. V polfinalu se bo pomeril z Nemcem Florianom Mayerjem. 32-letni Nemec je najvišje na lestvici ATP bil junija 2018, ko je zasedal 18. mesto, pohvali pa se lahko z dvema uvrstitvama med osem najboljših v Wimbledonu (2004, 2012). Obračun med prvim favoritom turnirja Mayerjem in edinim preostalim slovenskim žezlom v ognju Grego Žemljo bomo v petek od 20. ure dalje prenašali na Kanalu A in VOYO. 

Challenger Tilia Open Portorož, četrtfinale:
Florian Mayer (Nem/1) – Adrian Menendez-Maceiras (Špa) 6:0, 6:3
Grega Žemlja (Slo/4) – Marko Tepavac (Srb) 6:4, 7:6 (1)
Daniil Medvedjev (Rus) – Marton Fucsovics (Madž/6) 6:3, 6:2
Aleksander Kudrjavcev (Rus/7) – Renzo Olivo (Arg/2) 6:2, 6:4

Tilia Open Portorož - 2
Tilia Open Portorož - 2 FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.