Drugi športi

Velenjske ose do prepričljive zmage proti Izviđaću

Velenje, 05. 10. 2016 20.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi tekmi po odhodu trenerja Marka Šibile na tekmi regionalne lige Seha premagali Izviđač z 31:24. Niko Medved in Matjaž Brumen sta dosegla po pet golov za ose.

V Šaleški dolini so se v začetku tega tedna razšli s trenerjem Markom Šibilo, pod vodstvom njegovega naslednika Boruta Plaskana pa so dosegli prvo zmago. Slovenski podprvaki so na kolena položili tekmece iz Hercegovine in na svoji peti tekmi v regionalnem tekmovanju dosegli drugo zmago.

Ose so začele zaspano, tekmeci so jim v 14. minuti ušli na tri gole (5:8), nato pa so vendarle strnile svoje vrste in šest minut kasneje tekmo postavile v začetno izhodišče (8:8). V končnici prvega polčasa so uveljavile svoje prednosti in po dveh zadetkih Blaža Kleča najprej povišale na 11:9, na velik odmor pa se podale s prednostjo treh golov (14:11).

Gostitelji so imeli v drugi polovici vseskozi nadzor nad tekmeci iz Ljubuškega, ki v dosedanjem delu regionalne lige še niso okusili slasti zmage. V 41. minuti so si priigrali pet golov prednosti (21:16), v nadaljevanju pa že v kali zatrli vse morebitne poskuse rokometašev Izviđača po prevratu.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Niko Medved in Matjaž Brumen, ki sta dosegla po pet golov, izkazal pa se je tudi vratar Rok Zaponšek, ki je zbral 17 obramb. Po današnji preizkušnji bo naslednjo tekmo igrala 18. oktobra, ko v Rdečo dvorano prihaja makedonski Vardar iz Skopja.

Zagreb Gorenje Velenje
Zagreb Gorenje Velenje FOTO: RK Gorenje Velenje/Goran Vadlja Kamenjašević

Izid:
Gorenje Velenje - Izviđač Ljubuški 31:24 (14:11)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.