Drugi športi

Gorenje na rokometnem derbiju ugnalo Celjane

Celje, 20. 04. 2013 22.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 5. krogu končnice 1. NLB Leasing (skupina od 1. do 6. mesta) izgubili z velenjskim Gorenjem s 26:29 (12:16). Velenjčani so se s tem utrdili na prvem mestu skupine za prvaka.

Marko Bezjak je bil ob Juretu Dolencu s sedmimi goli najboljši strelec Gorenja.
Marko Bezjak je bil ob Juretu Dolencu s sedmimi goli najboljši strelec Gorenja. FOTO: Damjan Žibert

Celjska zasedba je zapravila priložnost, da se z zmagoslavjem nad velenjsko zasedbo zavihti na prvo mesto skupine za prvaka. A rokometaši iz Šaleške doline so izbrancem domačega stratega Vladana Matića prekrižali načrte in pet tekem pred koncem končnice svojo prednost znova povečali na tri točke. Varovancem gostujočega trenerja Branka Tamšeta so po porazu v Kopru napovedovali "bridek konec", a ti so pred 3800 gledalci v Zlatorogu dokazali, da je bil poraz na Obali le "trenutek slabosti". Ose so od prve do zadnje minute nadzorovale gostitelje: že v sedmi minuti so si priigrali tri gole prednosti (5:2), nato pa zalogo v golih v svojih rokah – pri tem so zapravili še tri sedemmetrovke – držali do zadnjega zvoka sirene.

Rokometaši iz mesta ob Savinji so se sicer trudili tekmo postaviti na glavo, a aktualni državni prvaki iz Velenja so na vse njihove poskuse imeli ustrezne in pravočasne odgovore ter dosegli sladko zmago nad najhujšimi domačimi tekmeci. V velenjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Marko Bezjak in Jure Dolenec, oba sta dosegla po sedem golov, vratar Ivan Gajić pa je zbral 13 obramb. V celjski ekipi je Luka Žvižej dosegel šest, Gašper Marguč, Sebastian Skube in Borut Mačkovšek pa po štiri zadetke. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 24. aprila, gostovala pri mariborskemu Braniku, velenjska pa bo v petek, 26. aprila, gostila trebanjski Trimo.

Izid:

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje 26:29 (12:16)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.