Drugi športi

Golobova s padcem do sedmega mesta na parterju

Ljubljana, 05. 04. 2015 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska telovadka Saša Golob je zadnji dan svetovnega pokala v športni gimnastiki v finalu na parterju po padcu na zadnji diagonali osvojila sedmo mesto. Slovenska reprezentanca je v dvorani Stožice pred domačimi gledalci tako osvojila eno kolajno, zanjo je poskrbela z drugim mestom Teja Belak na preskoku.

Zmage na parterju se je veselila Nizozemka Eythora Thorsdottir (14,125), druga je bila Kanadčanka Maria Isabela Onyshko (13,650), tretja pa Argentinka Ayelen Tarabini (13,500). Saša Golob je nastopila v drugem finalu po vrsti - prvo tekmo v Cottbusu je izpustila -, za sedmo mesto je prejela oceno 12,750.

Triindvajsetletnica si je pred domačimi gledalci želela čim višje uvrstitve, a je brez nje ostala zaradi padca pri zadnji diagonali, ko ji je pri doskoku spodrsnilo in se ni zadržala na nogah. "Ne vem točno, kaj je šlo narobe. Presenetilo me je. Očitno mi je malo zmanjkalo moči ali koncentracije. To me je veliko stalo," je vzroke za padec na zadnjo plato iskala Golobova.

"Sem razočarana. Na parterju se sploh ne spomnim, kdaj sem nazadnje padla. To mi je nepojasnljivo," je razočarano povedala slovenska reprezentantka, ki zaradi študija medicine v tej sezoni ne bo nastopila na vseh tekmah.  Golobova je bila edina Slovenka v nedeljskem programu, zato so bile vse oči uprte vanjo. A je to ni zmotilo: "Treme nisem čutila. Velikokrat se zgodi, da sem drugi finalni dan edina Slovenka. Danes sem za vse ljudi, ki so prišli, želela dati maksimum od sebe, zato sem tudi toliko bolj razočarana, ker mi ni uspelo."

Sašo Bertoncelj
Sašo Bertoncelj FOTO: Damjan Žibert

V finale pred domačimi gledalci se je sicer uvrstilo šest Slovencev, od teh je Teja Belak med najboljšo osmerico nastopila dvakrat. Na preskoku je bila druga, na dvovišinski bradlji pa po težavah in padcih osma. Belakova je na dozdajšnjih treh svetovnih pokalih v finalu preskoka tekmovala vsakič, pred tekmo v Stožicah je bila dvakrat tretja. Tjaša Kysselef je bila prav tako na preskoku peta.

Najboljši slovenski telovadec zadnjih sezon Sašo Bertoncelj je bil šesti na konju z ročaji, na tem mestu je na parterju končal Rok Klavora. Peter Lampret je prvič telovadil v finalu svetovnega pokala na krogih, osvojil je osmo mesto.

Zmage na preskoku se je danes veselil Švicar Marco Rizzo (14,862), na gredi je bila najboljša Kanadčanka Onyshkova (14,075), Kolumbijec Jossi Calvo Moreno (15,500) je bil brez prave konkurence na bradlji, na drogu pa je brez težav zmagal nizozemski zvezdnik Epke Zonderland (15,700).

Svetovni pokal v Stožicah je bil generalka pred evropskim prvenstvom v Montpellieru, ki se začne prihodnji teden. Na njem bodo tekmovali Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Peter Lampret, Žiga Šilc, Alen Dimic, Teja Belak in Tjaša Kysselef.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.