Drugi športi

Gladiatorji Bellator na VOYO!

Ljubljana, 29. 05. 2012 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Bellatorju se držijo mota, da priložnost izzivati prvaka ni podeljena, temveč si jo je treba priboriti. Če vas zanima, kako borbe izgledajo, si jih poglejte na VOYO.

Bellator
Bellator FOTO:
Christian M'Pumbu
Christian M'Pumbu FOTO:

Mešane borilne veščine (MMA) so se začele v ZDA, njihov namen pa je bil pod 'eno streho' združiti različne borilne veščine, kot so boks, kickbox, jiu-jitsu, rokoborba, tajski boks in ostale, ter ugotoviti, katera med njimi je najbolj učinkovita. Po mnogih letih razvoja se je razvil MMA, ki združuje vse omenjene veščine, tako da za moderne gladiatorje, ki se ukvarjajo z mešanimi borilnimi veščinami, več ni dovolj, da obvladajo zgolj eno področje.

MMA je najhitreje rastoči šport na svetu, pravo evforijo pa je sprožil predvsem v ZDA in Braziliji, od koder prihaja glavnina najboljših svetovnih borcev. Mnogi izmed njih nastopajo tudi v Bellator Fighting Championshipu, ki velja za eno izmed elitnih svetovnih organizacij, ki organizirajo borbe po pravilih MMA. Mešane borilne veščine so v zadnjem desetletju dosegle tudi Evropo in s tem Slovenijo, zaradi česar se vse več navdušencev podaja v ta dinamičen in zelo zanimiv šport.

V šesti sezoni Bellatorja ob številnih borbah za naslov prvaka potekajo turnirji v petih različnih kategorijah. Borci so v kategorije razdeljeni glede na težo, turnirji pa potekajo v kategorijah: bantamska (do 61 kg), peresno lahka (68 kg), lahka (70 kg), velterska (77 kg) in srednje težka kategorija (84 kg).

Pri Bellatorju se držijo mota, da si je priložnost izzivati prvaka treba priboriti in ni podeljena. To pomeni, da mora vsak borec, ki se želi potegovati za naslov svetovnega prvaka, zmagati na turnirju, v katerem sodeluje osem borcev.

Vstopite v svet mojstrov mešanih borilnih veščin Bellator – samo na VOYO!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.