Drugi športi

Garnbretova sezono presežkov končala s premierno zmago v Kranju

Kranj, 12. 11. 2017 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Janja Garnbret je zmagovalka zadnje tekme letošnjega svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti v Kranju. Osemnajstletna Korošica je v Kranju prvič zmagala, potem ko je bila na domači tekmi dvakrat tretja.

Garnbretova je sezono kronala s premierno zmago v Kranju.
Garnbretova je sezono kronala s premierno zmago v Kranju. FOTO: Instagram

Drugo mesto je pripadlo Južnokorejki Jain Kim, tretje mesto je presenetljivo osvojila Britanka Molly Thompson-Smith, četrta je bila Francozinja Julia Chanourdie. V finalu sta tekmovali še dve Slovenki Mina Markovič je osvojila peto mesto, Vita Lukan pa je svoj prvi veliki finale končala na sedmem mestu.

Garnbretova si je s sijajnim nizom dosežkov že pred kranjskim zaključkom sezone zagotovila kar dva naslova, saj je že drugič v zadnjih dveh letih kot najbolj vsestranska športna plezalka v svetovni karavani osvojila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji.

Naslov v olimpijski kombinaciji, gre za seštevek sezone v težavnosti, balvanih in hitrosti, je osvojila z rekordno prednostjo v zgodovini tega merjenja.

Rekordna pa je bila tudi njena celotna sezona, tako balvanska kot težavnostna, saj je skupno osvojila devet zmag, kar je največ doslej v eni sezoni v zgodovini tega športa, šest v težavnosti in tri v balvanih. Šest zmag, sicer v neprekinjenem nizu, je leta 2007 kot prva Slovenka vpisala Maja Vidmar, prva slovenska skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V moški konkurenci je zmagal Avstrijec Jakob Schubert. Slovenski finalist Domen Škofic pa je pristal tik pod stopničkami na četrtem mestu. Schubert je edini v finalu splezal do vrha smeri. Garnbretova je kranjsko zmago, potem ko je v soboto osvojila vse tri smeri do vrha, osvojila z najboljšim dosežkom ženskega finala, z višino tik pod vrhom 44+.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NotMe
12. 11. 2017 21.16
+6
Čestitke Janja, bravo!! Ko pleza izgleda kot da so izkloplo gravitacijo, neverjetno
bus303
12. 11. 2017 20.15
+8
Bravo Janja, noro dobro!
Apostol1
12. 11. 2017 19.41
+12
Vse čestitke Janji in mimogrede zame je to športna novica dneva ne pa motociklizem.
mastaflash
13. 11. 2017 01.43
-4