Drugi športi

Gajser z drugo zaključno žogico za naslov prvaka

Charlotte, 03. 09. 2016 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski motokrosist Tim Gajser ima na dirki v Charlottu drugo priložnost, da osvoji naslov svetovnega prvaka v sezoni 2016 v elitnem razredu MXGP. Gajser vodi na lestvici točkovanja za naslov prvaka, pred zasledovalcem Cairolijem ima 65 točk prednosti.

Prve prejšnji teden v Assnu ni izkoristil, zdaj se je karavana preselila v ZDA. Tim Gajser ima še 65 točk prednosti, do konca pa sta le še dve dirki, tako da je v igri še največ 100 točk. Račun je za Gajserja zelo preprost: svetovni prvak bo že v nedeljo zgodaj zjutraj po slovenskem času, če bo imel po končani drugi vožnji še več kot 50 točk naskoka pred Antoniem Cairolijem.

Ko je preteklo nedeljo začenjal dirko v Assnu, je imel pred Italijanom 99 točk naskoka in je za naslov potreboval le še eno. Toda na mivki na Nizozemskem se ni najbolje znašel, morda pa je nanj vplival tudi pritisk in pričakovanja navijačev. V obeh vožnjah je padel, v prvi še iztržil 12. mesto, v drugi pa je pri padcu preveč poškodoval motor. Tako so bili njegovi navijači v značilni rumeni opremi kar malo razočarani, saj se je prednost stopila in Italijan ima še vedno teoretične možnosti, da Gajserja premaga.

Tokrat bo urnik tekmovanja spremenjen, dirka na progi Charlotte Motor Speedway bo na sporedu že v soboto zvečer po lokalnem oziroma ponoči po evropskem času. Kvalifikacije, ki bi morale biti na sporedu v petek, so odpovedali zaradi slabega vremena (dežja), da bi čim bolj ohranili progo za dirko. Makolčan Gajser je kljub spodrsljaju v Assnu še vedno vodilni tekmovalec v svetovnem prvenstvu. Gajser je šele na 16. dirki zabeležil sploh prvi odstop, kar je svojevrsten dosežek, saj je bil na skoraj vseh dirkah uvrščen na zmagovalne stopničke. Na zadnjih dirkah se mu je primerilo nekaj padcev in njegov glavni tekmec v boju za naslov svetovnega prvaka Cairoli je začutil svojo priložnost.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO: Honda Pro Racing

"Vesel sem, da sem zmanjšal svoj zaostanek za vodilnim Gajserjem. Do konca sezone je na voljo še sto točk, moj zaostanek znaša 65 točk in prav vse je še možno," je po Gajserjevem odstopu optimistično dejal osemkratni svetovni prvak, nato pa je zaupal še svojo taktiko za ameriški dirki: "Na obeh preostalih dirkah bom šel na zmago in skušal iztržiti čim več točk, veliko pa bo odvisno tudi od tega, kje bo končal Gajser."

Gajser se je že dan po prihodu iz Nizozemske z očetom in bratom odpravil v Charlotte in se je hitro privadil na ameriško okolje, kjer se dobro počuti. "Po neuspehu na Nizozemskem sem se 'resetiral', skušal čim prej pozabiti na to, kaj se je dogajalo. Z očetom sva se pogovorila in pripravila za dirki, ki me še čakata. Zelo se veselim dirke v Ameriki, kjer bo ob meni na startu tudi nekaj zvenečih imen ameriškega motokrosa," je pojasnil Gajser.

Podlaga na prvi od dveh ameriških dirk bo Gajserju precej bolj domača kot pa zanj neugodna mivka na Nizozemskem, ki je težave povzročala kar večini tekmovalcev. Na trdi podlagi bo zgodba precej drugačna, so prepričani tudi v njegovi ekipi Honda Gariboldi.

"Na tekme v ZDA imamo lepe spomine. Tu je Tim postal prvak razreda MX2. Letos smo se odločili za sproščen pristop, najbolj pomembno je, da se Tim zabava, šele potem mislimo na SP. Obenem pa bo tudi v ZDA tudi priložnost za obračun z domačimi dirkači, ki jim je bližji stadionski motokros," je dejal vodja ekipe Giacomo Gariboldi.

"Komaj čakam na dirko. Na zadnji ni šlo vse po načrtih, a prepričan sem, da se bom brez težav prilagodil na ameriški način dirkanja. Že zdaj komaj čakam, da se začne in da se v soboto poženem v dirko. Grem predvsem uživat," pa je pred predzadnjo nalogo sezone v SP razmišljal Gajser in tako še enkrat poudaril način, s katerim je na večini dirk premagoval vse - s sproščenostjo, kjer lahko dosežke potisne v ozadje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BPGC
03. 09. 2016 22.21
+2
Taksnega motokrosista se nismo imeli. Zjutraj po nasem casu bo napeto :)
BPGC
03. 09. 2016 22.19
Gremo po naslov!
drimtim
03. 09. 2016 20.47
dominator gajser
haaaahahahaha
03. 09. 2016 20.37
itak da mu bo rata , samo nule ne sme bit in to je to
moj ata je tajkun
03. 09. 2016 16.29
+2
Mislm da se zna danes odpelat med top tri....
Uporabnik1046796
03. 09. 2016 16.21
+2
Tim, drzimo pesti!
Uporabnik443897
03. 09. 2016 15.32
+1
Naj ne naredi napake kot jo je naša Korošica ko je na Mariborskem Pohorju zaradi navijačev imela dva padca, če bi končala vsaj enkrat 15 pa bi imela POKAL. Psiha ali želje so vedno si nasprotujoča dejstva !!!
murate
03. 09. 2016 20.29
amerika je na vso srečo daleč od njegovih navijačev,res upam, da mu rata
Shyni
03. 09. 2016 14.23
+1
Ajde, zdej pa upamo da ti uspe
THEdocktor
03. 09. 2016 18.13
-1