Drugi športi

Gajser v novi sezoni v elitni MXGP

Ljubljana, 13. 11. 2015 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni prvak motokros razreda MX2, Slovenec Tim Gajser, bo prihodnjo sezono vozil v elitnem razredu MXGP. Štajerec sicer s tem ne bo branil naslova v sezoni 2016 v razredu nižje, a se bo preselil razred višje, še naprej pa ostaja član moštva Honda Gariboldi.

Za Timom Gajserjem je izredna sezona 2015 v MX2. Že lani je nakazal, da se razvija v zelo dobrega, hitrega in zanesljivega tekmovalca. To so spoznali tudi pri njegovi ekipi, Honda Gariboldi mu je sredi poletja ponudila novo dolgoletno pogodbo. Gajser je drugi slovenski motokrosist z naslovom svetovnega prvaka. Leta 2013 je slavil Klemen Gerčar v razredu MX3, v katerem dirkači ne tekmujejo več. V enem od dveh najmočnejših tekmovanj na svetu pa je zdaj na vrh prišel Gajser. Mladi, komaj 19-letni dirkač je že dolgo povezan z motokrosom; njegov oče Bogomir je tudi njegov trener, celotna družina pa je povsem vključena v motokros.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO: osebni arhiv

Gajser je v povezavi s Hondo poskrbel še za en mejnik. Njegovi delodajalci pri Hondi Gariboldi, s katero sodeluje zadnji dve sezoni in bo po novi letošnji pogodbi še pet let, so z njim dobili izjemnega dirkača, ki tudi prinaša lovorike. Dirkači Honde so namreč kar dolgo čakali na lovoriko v tej kategoriji. Odkar obstaja razred MX2, se do Gajserja sploh še niso veselili skupne zmage, pred tem pa je v srednjem razredu do 250 ccm nazadnje slavil Francoz Frederic Bolley leta 1999, ko je bil zdaj sveži prvak Gajser star šele tri leta.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gasilec_1
13. 11. 2015 08.40
+16
Bravo Tim ! Vsaj nekaj pozitivnega v toti državi...