Drugi športi

Gajser postopoma koraka proti pravi formi: tokrat tretji v kvalifikacijah Lommela

Bruselj, 05. 08. 2017 19.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljši motokrosisti na svetu se bodo v nedeljo pomerili na naslednji preizkušnji svetovnega prvenstva. V belgijskem Lommelu si bo na zahtevni progi na na mivki za čim boljšo uvrstitev spet prizadeval tudi svetovni prvak Tim Gajser, ki si je na današnjih kvalifikacijah priboril tretje izhodišče v elitnem razredu MXGP.

Gajser je zasedel tretje mesto v kvalifikacijah v Lommelu.
Gajser je zasedel tretje mesto v kvalifikacijah v Lommelu. FOTO: Honda Pro Racing

V Belgiji bo na dirki v elitnem razredu MXGP Gajser tokrat nastopil kot edini Slovenec; brata Peter in Jernej Irt sta se nastopu odpovedala, Klemen Gerčar pa še ni nared po poškodbi in operaciji. Tim Gajser ima z eno najbolj zahtevnih prog v koledarju SP še neporavnane račune; v Lommelu še nikoli ni stal na zmagovalnem odru, čeprav je lani v drugi vožnji že zmagal. A po poškodbi in daljšem okrevanju se v zadnjih tednih uspešno vrača in upa, da bo tudi v Belgiji pokazal napredek.

Danes je moral v kvalifikacijah premoč priznati le dvema tekmecema, najboljši je bil Nizozemec Jefferey Herlings, drugi pa vodilni motokrosist te sezone Italijan Antonio Cairoli. Za svetovnim prvakom pa so se zvrstili Francoz Romain Febvre, Nemec Maximilian Nagl in Belgijec Jeremy Van Horebeek.

Pred belgijsko dirko je v SP na prvem mestu Cairoli s 523 točkami, drugi je Belgijec Clement Desalle (v kvalifikacijah je bil šele deveti) s 431, tretji pa Herlings s 418. Gajser ima po tretjem mestu na zadnji dirki na Češkem pred 14 dnevi 353 točk in je na petem mestu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jasna Nadal
05. 08. 2017 19.53
-12
Neymar ,messi in ronaldo so nestetokrat bl znani od vseh motokrosistev na svetu