Drugi športi

Tim Gajser tretji na dirki na Češkem

Loket, 23. 07. 2017 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v češkem Loketu je zmago v skupnem seštevku slavil Italijan Antonio Cairoli. Tretji je bil Tim Gajser, ki je na dirki SP nastopil prvič po poškodbi. Gajser je na prvi od dveh dirk zmagal, na drugi je bil četrti.

Tim Gajser je na Češkem zasedel tretje mesto.
Tim Gajser je na Češkem zasedel tretje mesto. FOTO: Honda Pro Racing
Najboljšemu slovenskemu dirkaču je letošnje načrte prekrižala poškodba, ki se mu je pripetila na začetku druge tretjine prvenstva. Zaradi zlomljene lopatice je celo izpustil dve dirki, na zadnjih dveh dirkah pa je zaradi poškodbe dosegel manj od pričakovanj. A v tritedenskem premoru je imel dovolj časa za dokončno sanacijo poškodbe. V soboto je Makolčan najprej zelo dobro opravil kvalifikacije, kjer je zaostal le za vodilnim motokrosistom prvenstva Cairolijem

Tim Gajser je zmagal na prvi od dveh dirki na Češkem, v elitnem razredu MXGP je premagal Belgijca Clementa Desalla in vodilnega v skupnem seštevku Italijana Antonia Cairolija. Za Gajserja, ki se počasi vrača v staro formo pred poškodbo, je bila zmaga v prvi vožnji prva po aprilski preizkušnji v Trentinu. Na drugi dirki je bil Gajser četrti, zmagal pa je Cairoli, ki je bil zmagovalec tudi v skupnem seštevku. To je za Italijana že tretja zaporedna zmaga in vodi v točkovanju za naslov svetovnega prvaka. Gajser je bil vseeno na stopničkah na tretjem mestu, drugi je bil Desalle.

Gajser je bil na drugi dirki najboljši do polovice, ko je moral najprej predse spusti Cairolija, potem pa še Desalla. Če bi ostal na drugem mestu pred Belgijcem, bi se veselil končne zmage. A je ostal tretji, nekaj krogov pred koncem pa ga je po precej ostrem napadu, po katerem bi Gajser skorajda padel, prehitel še Nizozemec Jeffrey Herlings. Gajser se je tako na koncu moral zadovoljiti s skupno tretjo stopničko, kar pa je zanj po dolgem okrevanju zaradi poškodbe in po nekaj izpuščenih dirkah sredi sezone prva uvrstitev na zmagovalni oder po Trentinu.

Zmagovalec češke dirke Cairloli je dobil 45 točk, drugi je bil s 44 Desalle, tretji pa Gajser s 43. Skupno v SP je na vrhu ostal Cairoli s 523 točkami, drugi je Desalle s 431, tretji pa Herlings s 418. Gajser ima zdaj 353 točk in je ostal na petem mestu.

Na dirki na Češkem sta nastopila še dva Slovenca, ki pa sta ostala brez točk; Peter Irt je bil v prvi vožnji 26., Jernej Irt pa 29., v drugi pa sta brata Irt ti mesti zamenjala. Naslednja preizkušnja SP bo 6. avgusta v belgijskem Lommelu.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO: Honda Pro Racing

Izidi MXGP:
- 1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Clement Desalle (Bel), 3. Antonio Cairoli (Ita) ... 26. Peter Irt, 29. Jernej Irt (oba Slo);
- 2. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Clement Desalle (Bel), 3. Jeffrey Herlings (Niz), 4. Tim Gajser (Slo) ... 26. Jernej Irt, 29. Peter Irt (oba Slo);
- skupno na dirki: 1. Antonio Cairoli (Ita) 45 točk, 2. Clement Desalle (Bel) 44, 3. Tim Gajser (Slo) 43 ... 29. Jernej Irt, 32. Peter Irt (oba Slo)
- skupno v SP (13): 1. Antonio Cairoli (Ita) 523 točk, 2. Clement Desalle (Bel) 431, 3. Jeffrey Herlings (Niz) 418 ... 5. Tim Gajser (Slo) 353, 44. Peter Irt (Slo) 2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
24. 07. 2017 02.14
-1
bravo tim! no to je velik uspeh slovenceu, ne pa ko napišejo: ODLIČNO DESETO MESTO haha:)
Bruhalnica24
23. 07. 2017 19.59
+5
Viejo cabron
23. 07. 2017 18.11
+8
Bravo Tim se vrača! Želim obilo uspehov v bodoče.