Drugi športi

Gajić: Upam, da bom imel lepe spomine na Katar!

Doha, 15. 01. 2015 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant Dragan Gajić pri 30 letih ne sodi med najmlajše v izbrani vrsti, a zanesljivo med najbolj izkušene. Tudi med najboljše strelce zasedbe, ki z dvobojem proti Čilu začenja svetovno prvenstvo.

Za slovenske rokometaše Katar ni neznanka. Kar nekaj jih je v preteklosti že igralo v tej, z nafto pogati deželi. Med tistimi, ki so izkusili 'katarski parket' je tudi eden najbolj izkušenih slovenskih reprezentantov Dragan Gajić. Nastopil je na neuradnem svetovnem klubskem prvenstvu imenovanem Super Globe, za nameček pa se prav v Dohi okitil z nazivom najkoristnejšega igralca turnirja. "Dejstvo je, da imam lepe izkušnje iz Katarja. Sploh drugič, ko sem bil tu z Montpellierjem in vzel nagrado, namenjeno najkoristnejšem igralcu turnirja. Upam, da bom imel lepe spomine na Katar in Doho tudi po tem svetovnem prvenstvu,“ je po prvem treningu v dvorani Al Sadd povedal Celjan, ki z izkušnjami z velikih tekmovanj in klubske scene sodi med najbolj izkušene igralce v četi Borisa Denića.

Dragan Gajić je bil leta 2012 izbran za najkoristnejšega igralca neuradnega svetovnega klubskega prvenstva v Katarju.
Dragan Gajić je bil leta 2012 izbran za najkoristnejšega igralca neuradnega svetovnega klubskega prvenstva v Katarju. FOTO: Reuters

Ravno zaradi tega ne čudi dejstvo, da je izjemni strelec, po mnenju prirediteljev 24. rokometnega mundiala, uvrščen med ključne igralce slovenske izbrane vrste. Tja so sicer uvrstili tudi Gašperja Marguča. "Tega, da sem uvrščen med ključne igralce nisem zasledil,“ je v smehu dodal Gajić, ki pa bo moral prevzeti še večjo odgovornost, kot v preteklost, saj je izbrana vrsta zaradi poškodb, zelo šibka na zunanjih položajih in bodo morali prav preko kril dosegati več golov.

Širiti igro
"Zdaj ni čas za misel na hibe. Potrebno bo, vsaj zaenkrat, igrati brez tistih na katere zaradi poškodb ni možno računati. Mislim, da smo prvič na turnirju brez pravega strelca na levem zunanjem, a potrebno prilagoditi igro. Igrati 'široko', krila moramo prevzemati še več odgovornosti, kot doslej,“ razmišlja popularni Gajo, ki priznava, da zdravstveno stanje v izbrani vrsti vsaj malo vpliva na igralce, a to je bolj skrb stroke: "Bomo ocenjevali po dveh ali treh tekmah, kje smo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

barbato333333
15. 01. 2015 18.52
+0
Pa dej nehite ze s tem denicem..dejmo pogledat nas kader..cehte,dolenec,bombac,zvizja,gaber,skube, bezjakitd..kdo so to?.. No to so povprecni igralci ki se v svojih povprecnih klubih nimajo glavne vloge...stas skube, zarabec..vrjetn ceu rokometni sveg govori o njima..ja valda..perpsektivna in to je to...trenutno nobena dodana vrednost oz vsaj bistvena ne..poglejte postave hrvaske,nemcije,francije,spanije,danske,poljske pa boste vidl kasna je to razlika v kvaliteti..to kar vecina kao sportnih strokovnjakov misli je tipicna slovecelska NEREALNOST..dost velik problem tega zaslepljenega naroda
carli17
15. 01. 2015 18.28
+1
GAJO NEVEM ,ČE BOŠ IMEL LEPE SPOMINE NA KATAR! GLEDE NA TO GO VODI EKIPO