Drugi športi

Gajić: Odločitev je bila pravilna!

Montpellier, 06. 08. 2011 12.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant Dragan Gajić se je po 14 dneh, kar je minilo od selitve v Montpellier, povsem privadil na novo delovno okolje, kjer pa se treningi močno razlikujejo od tistih, ki jih je imel v dosedanjih klubih.

Po Celju, trboveljskem Rudarju (posoja iz Celja), Zagrebu in mariborskem Braniku se je Dragan Gajić še drugič preselil zunaj slovenskih meja. V prihodnje bo igral za francoski Montepellier, ki ima z nekaj novinci in zdravim francoskim okostjem velike ambicije po dobrem rezultatu v evropskih in domačih okvirjih. Izbranci Patrica Canneyerja so lani ostali brez zaključnega turnirja najboljše četverice, letos pa je tiha želja, da bi se ekipa vmešala v boj z nemškimi in španskimi klubi. Del zgodbe bo tudi Celjan Gajić, ki lahko kakovostno zaigra na krilu in kot desni zunanji igralec, kjer bo družbo delal Vidu Kavtičniku.

Dragan Gajić bo v prihodnje nosil dres Montpellierja.
Dragan Gajić bo v prihodnje nosil dres Montpellierja. FOTO: Damjan Žibert

"Zaenkrat je vse tako, kot sem si lahko le želel. Prilagodil sem se lažje od pričakovanega, treningi so nekoliko drugačni kot doslej, a vsak klub ima svojo specifiko. Nedvomno se pri Montpellierju daje več poudarka fitnesu in teku – vsak igralec ima glede na sposobnosti pripravljen tekaški program – v klubu pa veliko stavijo na kolektivni duh, ki smo ga krepili na kartingu, ježi konjev in še kje,“ je za 24ur.com povedal Gajić, ki je pred odhodom v Montpellier obiskoval tudi tečaj francoščine, tako da razume veliko večino trenerjevih navodil, nekoliko pa se 'lomi' pri samem govoru. A soigralci mu lahko pri sporazumevanju dodobra priskočijo na pomoč, saj je v ekipi kar nekaj posameznikov, s katerimi je v preteklosti že igral oziroma se z njimi srečeval na tekmah.

Sicer pa je rokomet v univerzitetnem Montepellierju poleg nogometa najpomembnejša športna panoga s skorajda razprodano dvorano, ko gre za evropske in pomembne domače dvoboje. Ravno zaradi tega imajo posamezni člani rokometnega kluba že status nekakšnih zvezdnikov, ki ničkolikokrat v nakupovalnih središčih in samem središču mesta oboževalcem podarijo kakšen avtogram. "Zaenkrat s tem še nisem imel stika, videl pa sem, da ljudje igralce spoštujejo in prosijo za kakšen avtogram. Tu je konec koncev Nikola Karabatić, ki ga poznajo vsi, ki vsaj malce spremljajo rokomet. Mislim, da me do takšnega statusa loči še veliko prelitega znoja,“ je še dodal otrok celjskega rokometa, ki je obrnil nov list na športni poti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stajerc3
06. 08. 2011 21.18
krepijo duh medtem ko ga jezdi karabatina
verbatim66
06. 08. 2011 15.17
Nehaninho...očitno si gledal samo kakšno tekmo, kajti sicer bi vedel da je Dragan igralec z izjemnimi kvalitetami. Zmožen je biti hiter kot torpedo in zaključevati neobranljivo...na žalost pa je "stroka" v Celju bila istega mnenja kot ti, zato pa je zdaj v verjetno za tebe in še nekatere "skromnem" Montepellierju...in soigralec z nepoznanimi rokometaši kot so Karabatić, Kavtičnik itd. ;)
alescare
06. 08. 2011 14.14
nehanunho, nimas pojma
Nehaninho
06. 08. 2011 13.20
Precenjen igralec...