Drugi športi

Gajić: Igramo rokomet in ne balet

Doha, 31. 01. 2015 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant Dragan Gajić je ta hip z 68 doseženimi goli najučinkovitejši igralec svetovnega prvenstva. Po porazu z Danci je bil vidno razočaran, še bolj pa ga skrbi sodniški kriterij, ki je po njegovem prepričanju premehkužen.

Dragan Gajić je z 12 goli, kolikor jih je zabil Dancem, še enkrat potrdil sloves enega najboljših denokrilnih igralcev na svetu. Vse gole bi zamenjal za zmago nad zasedbo s severa Evrope, a ni šlo. Tako se je po končanem dvoboju, čustveno izpraznjen, sprehodil mimo poročevalcev v predelu dvorane namenjenem pobiranju izjav in se nekaj trenutkov zatem vrnil. Še vedno z razočaranim obrazom, ki ga ni mogel skriti vse do odhoda v slačilnico.

Pred zadnjim dvobojem na svetovnem prvenstvu je pri 68 golih, vodilni na listi strelcev, kandidat za najboljše desno krilo na prvenstvu. "Trener mi zaupa, s klopi me pošilja izvajati 7-metrovke, soigralci me 'hranijo' z žogami in upam, da bomo vrhunsko odigrali zadnjo tekmo SP, osvojili to 7. mesto in vsi skupaj dvignjenih glav zapustili Doho,“ je za 24ur.com po dvoboju z Danci, ki so merili na odličje, povedal popularni Gajo. Danci so po četrtfinalnem porazu s Španci ostali brez bitke za medalje, torej v boju za mesta, ki ne prinašajo zanje ničesar.

To je bilo najlepše vidno ob pogledu na število njihovih poročevalcev. Ostali so redki, fotoreporterjev pa praktično ni več.

Dragan Gajić je z 68 goli ta hip najučinkovitejši igralec prvenstva.
Dragan Gajić je z 68 goli ta hip najučinkovitejši igralec prvenstva. FOTO: SPS

(Pre)mehkužno sojenje
Slovenska rokometna reprezentanca je dvoboj z Danci končala brez krožnih napadalcev Mateja Gabra in Mihe Žvižeja, ki sta prejela rdeča kartona, pozor, zaradi grobosti v napadu. Če si je Škofjeločan milejšo kazen zaslužil pa je nekoliko drugače v primeru Celjana. A kar je, je. "Jaz ne vem, kaj se je dogajalo v napadu. Dva rdeča kartona dobit je kar huda zadeva. Sodniki s kriterijem vseskozi malo režejo igro, čeprav mislim, da smo se uvodnih 12 minut v igri z igralcem manj dobro držali. Nasplošno je sojenje premehkužno, igramo rokomet, je kontakten šport. Sem za to, da se sankcionira potiskanje s hrbta in udarci v obraz. Mislim, da je potrebno imeti občutek za igro. Obstajajo razlike med prekrškom in PREKRŠKOM! Igramo rokomet in ne balet,“ je nadaljeval Gajić.

Premagati veliko zasedbo
Slovenski rokometni reprezentanci zadnja leta ne manjka veliko, da bi lahko naredili kakovostni preskok, a v prvi vrsti je potrebno premagovati velike tekmece. Ravno zaradi tega si Gajić želi, da bi prvenstvo zaključili z zmago in dokazali, da so sposobni premagati tudi kakšno 'veliko' zasedbo: "Lepa priložnost, da res premagamo veliko ekipo. Na tem turnirju nam to ni uspelo, tudi v preteklosti nam to ni najbolj uspevalo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FAUSTOS1
31. 01. 2015 16.05
+3
ŽALOSTNO KO JE NAŠ TRENER IZJAVIL DA SMO PREMAGALI SVETOVNO VELESILO MAKEDONIJO TER DA SMO IZPOLNILI VSA NAŠA PRIČAKOVANJA-ZAKAJ BI ŠE IGRALI 9 TEKEM 5 PORAZOV VELIKI TRENER
bi69
31. 01. 2015 15.11
+2
Pozdravljeni, kaj naj rečem, nisem glih neki stručko za rokomet, Mal spremljam, igra je za en k ....c, je pa res da nimamo nobenega pravega zunanjega igravca, da bi zabil z 9 - 10 m. Včasih smo navijali GORAZD HITI, RUDI HITI GOLLL GOOOLLLL GOLLLL, dane pa LUKA ŽVIŽEJ ........................... PA ZIHER NI GOLA!!!!!!!!!!!!!!!
bi69
31. 01. 2015 15.58
+1
Misli zaslužena zmaga slabih NEMCEV. S tako igro si ne zaslužijo KAVČKANJA na OI v Braziliji, ........................ ZA EN K......C STE,
donbon
31. 01. 2015 15.00
+3
Iz tekme v tekmo tile kavčarji potrjujejo, da niso pripravljeni za veliki rezultat. Vse zmage so bile pričakovane in če bi te tekme izgubili bi bila polomija na tem SP. Za dober rezultat bi morali premagati al Katar, ali španijo, ali Francijo, ali Dance. Še z Nemci bodo na žalost izgubili. Torej nobenih preseškov.V bistvu nekaj povprečnega.
donbon
31. 01. 2015 15.05
+3
Pozabil pa sem pohvaliti ravno Gajiča, edini, ki si po mojih merilih zasluži pohvale. Pa ne samo zaradi golov. Imam občutek, da edini igra na nivoju, ki je potreben za dober rezultat na tem SP.
luckyss..
31. 01. 2015 13.50
+1
Izjemoma se strinjam z njim, tole sojenje, ko na črti niti grdo pogledati ne smeš nasprotnika, je milo rečeno pretiravanje....
soniksk
31. 01. 2015 13.31
+0
Mogoče igrajo rokomet, ampak Gajič igra za svojo statistiko in ne timskega rokometa. Proti Franciji se je lepo videlo, da vse kar zna je tek v kontro in še svojega igralca ne zna zapreti saj se je zgodilo da ko je naš golman branil je bil gajič že globoko v kontri namesto da bi zaprl svojega igralca. Tako je francosko krilo pobralo odbitek in dalo lahek gol. Sicer se je pa lepo videlo proti Francozom kaj pomeni obramba, saj je zmrznil na celi črti.
YiuYiu
31. 01. 2015 13.49
Če pa ne bi bilo Gajota, pa niti iz skupine ne bi prišli. Kdo bo gole zabijal? MihaŽ?
catman
31. 01. 2015 12.13
+5
Ma nisem čist ziher, če vendarle ne igrate baleta