Drugi športi

Gaber: Rad bi zaigral za Kiel, Barcelono …

Velenje, 09. 10. 2012 09.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant Matej Gaber tudi v letošnji sezoni blesti v dresu velenjskega Gorenja, vprašanje pa je, ali bo še dolgo nosil dres slovenskih državnih prvakov. Zanj so se namreč ogreli številni ugledni tuji klubi.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v novo evropsko sezono zakorakali s prepričljivo zmago nad Zenitom iz St. Peterburga in bolečim porazom pri skopskem Metalurgu. Eden tistih, ki si za oba dvoboja zasluži visoko oceno, pa je krožni napadalec Matej Gaber, ki velja za specialista za obrambne naloge, v napadu pa mu gre iz tedna v teden boljše. Pravzaprav je matični igralni položaj Škofjeločana levi zunanji, slovenski selektor Boris Denić pa ga je postavil na mesto krožnega napadalca in zadel v polno. Pri Evropski rokometni zvezi so Pajota – vzdevek mu je nadel nekdanji slovenski reprezentant Sergej Sokolov – uvrstili med najbolj obetavne mladce, ki igrajo v Ligi prvakov, omenjeni pa je med drugim spregovoril o svojih športnih ciljih.

Matej Gaber
Matej Gaber FOTO: Damjan Žibert

Pred začetkom sezone je bil korak oddaljen od Kopra, a so mu v Velenju pravočasno uredili zaostale obveznosti, na vrata velenjskega kluba pa je zanj potrkalo kar nekaj predstavnikov uglednih klubov. "V obrambi si želim biti podoben Didierju Dinartu,“ je v pogovoru za EHF dejal Gorenjec in spregovoril o klubih, kjer bi si želel igrati v prihodnjih sezonah: "Nekoč bi rad postal član Kiela, Barcelone ali Atletico Madrida!“ 21-letnik je že postal eden stebrov obrambe slovenske izbrane vrste, velja za enega ključnih obrambnih členov v zasedbi Branka Tamšeta, če bo to dovolj za selitev h kateremu izmed evropskih velikanov, pa bo pokazal čas.

Gaber zaradi surove moči nedvomno sodi med tiste, o katerih se bo v prihodnjih sezonah še veliko govorilo in pisalo, vprašanje pa je, ali o krožnem napadalcu Gorenja ali katerega izmed evropskih velikanov.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

olafur
09. 10. 2012 14.23
+0
poznam ga od začetka njegove poti, dela čedalje manj napak v obrambi, za napad bo potrebno pa še ogromno truda.
Strings
09. 10. 2012 10.22
+6
Gaber ima vse možnosti, da gre po poti Dinarja, samo še naj tako naprej močno trenira in uspehi bodo prišli s tam pa tudi pogodba v velikem klubu v evropi, saj je še zelo mlad, ima odlične pred dispozicije kajti je izjemno močan in velik in je skoraj neprebojni zid na sredini obrambe.